anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Întâlnire secretă la o cabană din pădure, pentru împărţit ciolanul de la Iaşi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia azi s-a auzit, prin presa din zona cu pricina, despre una bucată întâlnire ultrasecretă a mai multor şefi pesedişti din Moldova, acum câteva zile, întâlnire la care cică s-ar fi pus pe masă posturile care ar reveni PSD în zonă, şi care să fie împărţite frăţeşte, doar la participanţi. 

Întâlnirea, la care trebuia să vină şi Ciolacu, dar care nu a mai ajuns pentru că ar fi luat Covid de la menistrul sucevean al Culturii, a avut loc la cabana Oprişiţa din Vaslui, vestit loc de vânătoare al lui Ceaşcă, organizarea lichidelor căzând zice-se în sarcina premarelui de Huşi, cu sponsoreală solidă şi aburindă de la şeful de cejău Buzatu de la Vaslui.

Nea Măricel de la Iaşi zice-se că îl reprezenta la întrunirea tovărăşească şi pe amicul „Ciorăpel” de la Neamţ, iar de la Suceava ar fi venit dipotatul Stan în persoană, omul intereselor din zonă. Interesant este că au lipsit taman botoşănenii lu’ madam Sacâz aia de-acolo, cea mai influentă în gubernie, aia care are şi menistru în Guvern, şi va pune şi şef la Finansurile regionale de aici la Iaşi (atenţie, şef la Fisc nu ăla care s-a tot vânturat, că ăla e liberal, ci cu totul altul!).

Nu ştim ce s-a decis până dimineaţă la cabană, dar s-au văzut multe navete intrând pline şi ieşind goale, cică. Oricum, nea Măricel al nostru pare să ducă bine la tăvăleală: a fost cam singurul musafir important care a rămas şi pentru vânătoarea de a doua zi, din codrii Huşului. Sperăm că a ţinut şi la tăvăleala politică, acolo ştiindu-l de obicei mai slab de înger. Mai departe, na, chiar nu mai ştim ce o fi picat în bătaia puştii: iepuri sau, mai curând, fazani...

Înjurături, cercetări, caschete date peste cap

Una scurtă dar vioaie şi de la ţaigheria roteristă din târg, stimaţi participanţi la trafic, ca să nu se supere pe noi băieţii de acolo că nu-i băgăm în seamă şi pe ei, of! Cică un important şef de la ţaigheria din Copou ar face tatonări discrete, cu marcaje om la om, ca să afle una sau alta despre şeful roterist Opincă.

Tatonările vin, zice-se, după ce mai multi subordonaţi cică s-au plâns de Opincă că le vorbeşte mereu urât, că-i înjură şi câte şi mai câte. Cum ar veni, îi întreabă cică: bă, zi rapid, te-a înjurat sau nu? Se coace oare ceva acolo până pe la câşlegile de iarnă, când vine postul? Ei, vedeţi că i-ar n-aţi dat prioritate de rampă, dom’ colonel?

PS: Apropo de atacul cu cerneală, o chestie pe care am uitat să v-o spunem ieri. Voi ştiţi că în judeţ cel mai mare cuib de aurişti ar fi în zona Ciurea-Vlădiceni? De altfel, de unde sunt şi cei doi dipotaţi ieşeni ai AUR, de unde e şi cuibul de simpatizanţi legionari al fraţilor Ciorbă, acum aurişti, de unde e şi popa Calistrat, alt fan activ. Şi, ca să vezi, de unde e şi băiatul cu cerneala. Hopa!?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.