anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 26.11.2022

Comunicat de presă

Întâlnire transnațională de proiect Erasmus+ organizată de Colegiul Național de Artă ,,Octav Băncilă”

GALERIE
foto proiect Bran
 • foto proiect Bran
- +

 În perioada 13-16  iunie  2019   avut loc ultima  întâlnire transnațională a   proiectului  Erasmus +  KA2  ,,My City, My Home, My Responsibility”, al cărui coordonator este Colegiul Național de Artă ,,Octav Băncilă” Iași. 

Proiectul  se derulează  în perioada   1 septembrie 2017- 31 august 2019  în colaborare cu școli partenere din Spania, Portugalia, Italia, Turcia și Grecia, având ca  obiective: utilizarea metodelor non formale în învățarea istoriei locale, stimularea interesului  elevilor pentru cunoașterea  istoriei locale și a clădirilor de patrimoniu, interpretarea , în viziune artistică, a informațiilor istorice.

Agenda de lucru a întâlnirii  a fost structurată în conformitate cu obiectivele de etapă ale proiectului.  Fiecare  şcoală parteneră  a prezentat  activitatea intitulată ,,Casa viitorului”, constând în realizarea unei expoziţii de desene ale elevilor, în care soluțiile tehnice se îmbină cu creativitatea și inventivitatea. De asemenea, a fost realizată o evaluare a tuturor activităților  care s-au derulat în cadrul proiectului, alături de prezentarea și analiza  materialelor necesare  raportului  final.

În perioada 14-16 iunie 2019, membrii echipelor de proiect au efectuat   o vizită culturală în regiunea Brașov. Cu această ocazie, au vizitat castelul  Bran, monument istoric și arhitectonic de referință pentru România.  Această vizită   a reprezentat  o oportunitate, pentru partenerii externi,   de a cunoaște mai bine aspecte  relevante  ale istoriei,  culturii și civilizației românești.

La final,  au fost oferite  celor prezenți certificate de participare, de către   echipa de proiect a Colegiului Național de Artă ,,Octav Băncilă” , formată din profesorii : Țurcaș Neughebauer Cristina, Andronic Ligia și Iușcă Simona.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.