anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Întâlnirea Familiilor, organizată de Dieceza Iaşi, va avea loc la Adjudeni

GALERIE
catolici
 • catolici
- +

Întâlnirea Diecezană a Familiilor din acest an, organizată de către Dieceza de Iaşi, va avea loc la finalul acestei săptămâni, pe 7 august, la Adjudeni, Roman, participanţii urmând să înceapă activităţile de la ora 9.00.

Astfel, potrivit programului, pe lângă discuţii legate de tema pregătită, vor fi susţinute cateheze, se va asista la Sfânta Liturghie, iar după prânzul oferit de către comunitate vor avea loc o serie de ateliere dedicate unor teme care ţin de familie, urmând ca activităţile să se încheie după ora 15,30.

Întâlnirea de anul trecut nu a mai avut loc, fiind anulată din cauza pandemiei. Astfel, în acest an, pe lângă temele de discuţie "clasice", se va discuta şi despre modul în care pandemia şi izolarea au influenţat în mod negativ bunul mers al familiei.

"Pandemia, «greutatea» prin care a trecut omenirea în ultimul timp, paradoxal «a băgat familia în casă, privând-o de bine şi de bucurie»: a crescut numărul divorţurilor, s-a dezvoltat fenomenul violenţei domestice, s-au pierdut locuri de muncă, s-a semănat panică şi teamă, iar pe alocuri a fost prezentă chiar şi moartea. Ca atare, era nevoie de ceva şi de cineva care să redea speranţa, care să reînnoiască motivaţia de a fi om, familie, familie creştină. În consecinţă, pentru Biserica întreagă, Papa Francisc a dedicat anul liturgic în curs «Sfântului Iosif», iar ep. Iosif Păuleţ, împreună cu membrii Consiliului Pastoral, pentru Dieceza de Iaşi l-au declarat Anul Speranţei creştine. Şi pentru că este vorba de familie, începând cu solemnitatea Sfântului Iosif, Papa Francisc a adăugat şi Anul «Familia Amoris laetitia»", precizează reprezentanţii Diecezei de Iaşi.

Tema din acest an a Întâlnirii Diecezane a Familiei este "Familia, speranţa Bisericii". Printre cei care vor susţine cuvântări, seminarii sau cateheze se numără, potrivit programului, pr. Toma Encuţă, pr. Felician Tiba, ep. Iosif Păuleţ, care va susţine cateheza "Familia, speranţa Bisericii", Eugenia Dămătăr, pr. Fabio Volani, pr. Vasile Petrişor sau pr. Vlad-Adrian Lorenţ.

Sfânta Liturighie va fi transmisă în direct la postul de radio ERCIS FM.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (I)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (I)

Ţărăniştii au vrut, dar n-au putut şi nici n-au ştiut.

opinii

Armată cu cai de lemn...

Florin CÎNTIC

Armată cu cai de lemn...

„Când am veni...iit în armată/ La costum şi la cravată/ Am urcat dealu alene/ -nregiment la Tata Ene!/ Ai, ai, auăleu... etc.!”

Parţialnaia imperialnaia moghilizaţia

Radu PĂRPĂUȚĂ

Parţialnaia imperialnaia moghilizaţia

„Mobilizaţia” rusă putiniană este, de fapt, o „moghilizaţia”, ironizează unii publicişti ruşi - „moghilizaţia” de la „moghila”, adică „mormânt”. Rusia lui Putin şi-a format o nouă ideologie, şi totuşi veche, de pe când bolşevismul, ba încă de pe vremea ţarismului, pe care o foloseşte ca temei pentru acţiuni militare neoimperiale: anexarea Crimeei în 2014, campania din Georgia în 2008, intervenţia în Siria în 2015, precum şi intervenţii mai mult sau mai puţin recunoscute în mai multe state africane. 

A fost odată și ar mai putea fi…

Alex VASILIU

A fost odată și ar mai putea fi…

Există personalități al căror nume a intrat în conștiința publică legat de domenii variate ale artei sunetelor. 

pulspulspuls

Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

Iată în poza de mai jos figura unui individ pe care istoria locală îl va reţine în postura de mare strateg şi patron de echipă de handbal feminin, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.