anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Întâlniri incitante studenţi-elevi, la Politehnică: Ziua Porţilor Deschise (FOTO)

Au venit elevi din Iaşi dar şi din toată Moldova, toţi interesaţi de cele 11 facultăţi ale universităţii.

GALERIE
studenti Iasi9
 • studenti Iasi9
- +

Cele 11 facultăţi tehnice au invitat elevii ieşeni, şi nu numai, la o întâlnire nonformală. La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc Zilele Porţilor Deschise, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Elevi care urmează să susţină examenul de bacalaureat, dar şi cei din clase mai mici au venit cu întreaga familie la Iaşi. Aceştia au vizitat corturile puse la dispoziţie de reprezentanţii Universităţii Tehnice. Expozanţii au pregătit roboţi, machete interactive, dar şi pliante şi informaţii despre fiecare facultate în parte. 

Elevii au participat cu studenţii voluntari şi cadrele universitare la o serie de discuţii libere. Pe lângă informaţiile despre latura teorică - cursurile obligatorii, programe de studii, admitere şi posibilităţi ulterioare de angajare, aceştia au discutat şi despre viaţa studenţească plină de activităţi în campus.

Studenţii universităţii au decis să îi ajute şi să îi sfătuiască pe elevi veniţi în cadrul acestei acţiuni. Au stat de vorbă cu ei, le-au povestit experienţele studenţeşti, iar pe cei care erau nehotărâţi în privinţa alegerii, i-au îndrumat să decidă ceea ce este mai bine pentru aceştia. Elevii au venit în grupuri mari, din Iaşi sau dinafara oraşului.

Robert este în clasa a XII-a şi spune că a venit de la Roman să participe la acest eveniment. Spune că este nehotărât în privinţa alegerii, dar după ce a participant la această acţiune şi-a făcut o idee mai clară. „Aş vrea să merg la AC, dar voi lua o decizia abia după ce voi vedea rezultatele de la bacalaureat. Cu siguranţă întâlnirea cu studenţii de la mai multe facultăţi m-a determinat să iau decizia cea mai bună. Toţi sunt foarte deschişi şi am purtat o discuţie plăcută cu aceştia.”, adăugă elevul.

Au venit foarte mulţi şi din clasa a X-a şi a XI-a, ne bucurăm că au venit aşa din timp, noi nu am făcut acest lucru. Am vrut să venim deoarece noi am prins acţivităţile în format online şi putem spune că interacţiunea fizică ne ajută foarte mult. Se vedea entuziasmul în ochii lor şi spuneau că toţi voluntarii au fost drăguţi cu ei, dar şi cadrele didactice.”, a afirmat un voluntar.

„Am avut întâlniri directe între reprezentanţii facultăţilor şi ai universităţii cu elevi, cu părinţii lor, cu bunicii elevilor, şi nu am avut nici un fel de restricţie de vârstă. Ne-am bucurat şi de cei care au venit din pură curiozitate, care au vrut să vadă despre ce e vorba. Mi-a plăcut să le spun că sunt cabine de probă ale viitorului, zonele de inginerie reprezintă o ocazie în care depăşim ideea prin care se spune că inginerii fac doar obiecte, şi ne place să spunem că inginerii conectează natura cu oamenii, cu lucrurile care ne înconjoară.”, a explicat prof.dr.ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu Relaţii Internaţionale şi Imagine Universitară.

Evenimentul „Zielele Porţilor Deschise” la Universitatea Tehnică din Iaşi s-a desfăşurat pe durata a două zile şi a cuprins acţiuni de cunoaştere a celor 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene, concursuri cu premii şi prezentări video. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.