anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Întâmplare într-un tramvai ieșean: Amendă pentru că nu merge compostorul. Vi se pare cunoscută situația?

GALERIE
compostor
  • compostor
- +

O tânără a povestit pe pagina de FB Esti din Iasi daca cum a decurs întâlnirea cu o echipă de controlori CTP. Ea susține că a vrut să composteze biletul la urcare, dar compostorul nu funcționa. Nu avea cum să ajungă la altul deoarece tramvaiul era plin de călători și a fost prinsă circulând ”ilegal”. Finalul a fost o amendă. ”Am scris toate acestea aici că, poate, vor vedea alți controlori și vor citi și respectivii, sau vor vedea dânșii direct si să le bata puțin obrazul de rușine. Că s-au luat fix de o fata pe care au considerat-o mai slabă de fire și pentru a primi niste bani, s-au comportat ca ultimii hapsâni și haini„, a scris în final Andra Ştefana Gheorghiță, postare e care vă invităm să o citiți în rândurile de mai jos:

”Ora 3 după-amiaza. Mă urc în tramvaiul 9 să mă duc la facultate; aglomerație peste măsură, oamenii stăteau pe scările ușilor, lipiți de ele, numai sa incapa și ei în tramvai, parca eram într-o cutie de sardine.
Compostorul din spate nu funcționează, insist de 2-3 ori, dar degeaba. Până la compostorul din mijloc nicio șansă să ajung și parcă nu am încredere sa dau biletul din mana in mana.
La statia de la Palas se eliberează un loc de pe scaunul de lângă mine, mă așez rapid și aștept să ajung odată la facultate. Se urca și controlul.
Într-un final ajunge la mine, ii arat biletul (controlorul se uita mai întâi la mine, apoi la bilet, apoi iar la mine destul de insistent). Ii arat carnetul de student și cu o voce parca destul de entuziasmata îmi spune că biletul nu este compostat. Ii explic mai întâi finuț că nu funcționează compostorul din spate și chiar nu am avut cum să ajung la cel din mijloc.
Mă așteptam să mă inteleaga, mai ales că nu cred că era orb sa nu vada toată aglomerația, sincer. Nu, cu o nesimțire mă da jos din tramvai și n-are nici măcar ultima boaba de bun simt SA VERIFICE ACEL COMPOSTOR.
Vine și colegul lui, unul mai hain ca altul și îmi spun că amenda este de 150 de lei, dar sa achit pe loc 50 și mă lasă în pace. M-am enervat și le-am reproșat că este nedrept ce se întâmplă, sa îmi dea amenda EFECTIV DEGEABA; doar aveam biletul, însă ce vina aveam eu că aparatul ala nu funcționa, doar nu suntem în Occident sa zici că avem aparate foarte inteligente.
Mi-au spus pe un ton nesimțit că sunt o mincinoasa și trebuia să insist, iar acum sa le dau aia 50 de lei. De nervi am inceput sa plang, le-am arătat portofelul unde mai erau doar 10 lei și am tipat sa-mi ia banii ăștia , dar numai să mă lase în pace, deoarece chiar e foarte nedrept, trebuia să dau jos 3 sferturi de tramvai sa compostez, nu? De parcă ei n-au văzut că nici nu aveau loc pe unde sa treacă și nici nu au verificat ca ultimii dobitoci :D
Mi-au reproșat sa las teatrul asta jalnic și dacă nu am avut bani, au început să îmi scrie amenda. O doamnă mai săritoare care a auzit discuția și a văzut ce se întâmplă, mi-a luat apărarea, spunând "Da chiar nu puteți să o iertați, doar n-a fost vina ei, nu fiți așa..."
Ăla mustăcios ii reproșează "DA CINE SUNT EU DOAMNA SA DAU EXPLICATII, ia gata. De acum dau explicații la tăți oamenii".
Au urmat 3 minute in care degeaba le-am zis că nu e normal cum procedează, că nu e vina mea, că nici n-au verificat cele spuse de mine, că e nedrept, că în multe tramvaie/autobuze nu funcționează aceste compostoare etc. In continuare mi-au reproșat sa las teatrul și să o termin cu minciunile.
La final mi-au spus să mă duc la depou gara sa achit amenda, iar daca nu îmi trimit procesul verbal.

Am scris toate acestea aici că, poate, vor vedea alți controlori și vor citi și respectivii, sau vor vedea dânșii direct si să le bata puțin obrazul de rușine. Că s-au luat fix de o fata pe care au considerat-o mai slabă de fire și pentru a primi niste bani, s-au comportat ca ultimii hapsâni și haini”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Jurnalism în cheia „clarităţii morale”

Alexandru LĂZESCU

Jurnalism în cheia „clarităţii morale”

Jurnalismul nu poate fi niciodată matematic obiectiv, însă el ar trebui să fie, cel puţin în teorie, relativ nepărtinitor, să permită dezbaterea şi să găzduiască puncte de vedere diferite; nu şi în noua viziune radicală de stânga care câştigă teren în Occident, pentru care „adevărul propriu” trebuie să primeze.

Filmuletul zilei

opinii

Scaunele şi câinele Celsius

Nichita DANILOV

Scaunele şi câinele Celsius

Am ascultat cu glasurile stinse sunetele de chitară, am ascultat şi recitalurile. Am aplaudat. Apoi ne-am sculat de pe scaunele noastre, ne-am salutat de la distanţă, şi am plecat spre bârlogurile noastre risipite prin diferite colţuri ale oraşului. Ajunşi acasă, ne-am întins în pat, scrutând tavanul. Dar atât patul, cât şi tavanul semănau cu piaţa unde avusese loc recitatul. Şi atunci ne-am întrebat: la ce bună arta în vremea pandemiei?

Generații de drepturi, starea democrației și noile conflicte

Sorin CUCERAI

Generații de drepturi, starea democrației și noile conflicte

În societate lucrurile stau cam la fel ca în zona politică - excepția semnificativă fiind societatea urbană (mai ales din urbanul mare), care tinde să susțină din ce în ce mai puternic drepturile din a treia generație. De aici și respingerea masivă în urban a partidelor tradiționale (PSD și PNL), percepute ca rămase în urmă, când nu de-a dreptul retrograde (cam cum era perceput PCR în urbanul mare în anii '80).

O critică a criticii

Dana ȚABREA

O critică a criticii

Volumul semnat de Miruna Runcan, Teatrul în diorame. Discursul criticii de teatru în comunism. Fluctuantul dezgheţ 1956-1964 (Editura Tracus Arte, 2019) este pentru autoare, critic de teatru, profesor la Facultatea de Teatru şi Televiziune de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, un prilej de reflecţie şi cercetare academică asupra fenomenului criticii de teatru în comunism, de analiză retorico-stilistică a unor fragmente din cronicile timpului, ceea ce-i permite să formuleze opinii cu privire la structura şi tipologia cronicilor, parte a unei critici a criticii, aspect neglijat de literatura de specialitate.

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Răzbunarea mașinii

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.