Întâmplările ieşenilor, părţi dintr-un scenariu la Teatrul Luceafărul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Întâmplările ieşenilor, părţi dintr-un scenariu la Teatrul Luceafărul

GALERIE
specatacol, treatru, luceafarul
  • specatacol, treatru, luceafarul
- +

Echipa artistică a Teatrului Luceafărul invită publicul ieşean de toate vârstele să devină "personaje" în cadrul unui spectacol participativ. Cei interesaţi pot trimite poveşti şi experienţe inedite, amuzante sau chiar tragice întâmpinate pe diferite reţele de socializare sau în interacţiunile avute pe internet, urmând ca acestea să fie citite şi analizate de echipa teatrului ieşean, cele mai interesante urmând să fie selectate pentru a fi parte dintr-un spectacol de teatru.

"Realitatea virtuală, în care ne petrecem tot mai mult timp, ne modifică indiscutabil algoritmii de cunoaştere şi de comunicare. Ca orice realitate, şi ea are areale luminoase şi cotloane întunecate, beneficii indiscutabile şi vulnerabilităţi primejdioase. Spectacolul nostru îşi propune să releve din unghiul artisticului asemenea contexte, deschizând o platformă de problematizare şi de discuţie. Este vital pentru autenticitatea demersului estetic să realizăm o bază de resurse cu potenţial teatral care să vină dinspre publicul de toate vârstele", precizează teatrologul Oltiţa Cîntec, coordonatoarea proiectului.

Demersul echipei artistice a Teatrului Luceafărul face parte dintr-un proiect care îşi doreşte să prezinte o serie de "instantanee" trăite de către ieşeni. Proiectul se află în acest moment în fază de documentare, iar cei care doresc să participe creativ la spectacol pot trimite relatări de aproximativ 2.500 – 3.000 de semne (litere, spaţii şi semne de punctuaţie) pe adresa de email teatrul_luceafărul@yahoo.com, cu menţiunea "pentru spectacolul participativ", până cel târziu pe 20 martie. Coordonatorii proiectului subliniază că importante sunt situaţia trăită şi povestită, relevanţa ei ca experienţă, bizareria şi neobişnuitul (pozitiv sau negativ). Personajele vor fi interpretate de actorii din distribuţie, dar, în funcţie de disponibilitatea subiecţilor, pot fi folosite şi testimoniale filmate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.