Întârzieri ale trenurile în zona Regionalei Iaşi: avarii, copaci căzuți și fire electrice rupte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Întârzieri ale trenurile în zona Regionalei Iaşi: avarii, copaci căzuți și fire electrice rupte

GALERIE
intarziere, tren
  • intarziere, tren
- +

Compania CFR SA anunţă, sâmbătă, că o avarie s-a produs la firul de contact al căii ferate staţiile Coşna şi Floreni, în zona Regionalei Iaşi, după ce pantograful locomotivei unui tren de marfă s-a rupt, producând la rândul său ruperea firului de contact al căii ferate, transmite News.ro

În aceste condiţii, două trenuri de călători care urmează să tranziteze zona respectivă – IR 1833 (Iaşi – Cluj) si IR 1832 (Cluj-Galaţi) – vor circula cu tracţiune Diesel.

Conform datelor furnizate de compania naţională CFR SA, circulaţia trenurilor între staţiile Coşna – Floreni, segment feroviar aflat pe raza Regionalei CF Iaşi, se va realiza cu tracţiune Diesel, din cauza ruperii pantografului unui tren de marfă.

„Mecanicul unui tren de marfă, aflat în circulaţie pe distanţa Coşna – Floreni (linie simplă), a solicitat locomotivă de ajutor din cauza ruperii pantografului locomotivei, în linie curentă. Urmare acestui incident, firul de contact pe segmentul respectiv a fost rupt şi el pe o lungime de cca 500 metri. Echipele de intervenţie, aflate la faţa locului, au retras trenul de marfă în staţia Floreni, cu o locomotivă Diesel, fiind asigurat astfel gabaritul pentru circulaţia celorlalte trenuri cu tracţiune Diesel.

Din cauza avariilor majore înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, două trenuri de călători, care urmează să tranziteze zona respectivă, vor circula cu tracţiune Diesel, astfel încât să fie asigurată continuitatea în graficul de circulaţie. Echipele de intervenţie ale SRCF Iaşi vor acţiona, după trecerea celor două trenuri de călători – IR 1833 (Iaşi – Cluj) si IR 1832 (Cluj – Galaţi) – cu două drezine pantograf, pentru înlocuirea firului de contact rupt pe distanţa de 500 metri”, informează CFR SA, într-un comunicat.

Conform aceleiaşi surse, sâmbătă dimineaţă s-au mai înregistrat deranjamente tehnice la materialul rulant şi pe raza Regionalei CF Timişoara, unde locomotiva unui tren privat de marfă s-a defectat între staţiile Zam – Câmpuri Suduc şi unde trenul de călători R 9165 a anunţat că are defecţiuni la locomotivă, în staţia Caransebeş.

„Din cauza defecţiunii trenului de marfă, între staţiile Zam – Câmpuri Surduc, trenul de călători IR 1991 a staţionat temporar în gara Ilia, până la retragerea din linie curentă a garniturii de marfă, fiind reînscris în circulaţie cu o întârziere de 125 de minute. Trenul R 9165, care circulă in relaţia Caransebeş – Reşiţa, îşi va relua circulaţia în scurt timp cu o locomotivă de ajutor”, precizează oficialii companiei naţionale de căi ferate, transmiţând scuze călătorilor pentru disconfortul creat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.