anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Integrala „Steinhardt”, cu 22 de volume, prezentată marţi de „Polirom”

GALERIE
steinhardt
 • steinhardt
- +

Seria de 22 de volume este editată de „Polirom” în parteneriat cu Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.

Integrala „N. Steinhardt”, care cuprinde 22 de volume, va fi prezentată săptămâna viitoare, pe 17 mai, în cadrul unui eveniment inedit care va avea loc la Universitatea „Al.I. Cuza”. Manifestarea este programată pentru ora 12, în Sala Senatului, seria de 22 de volume fiind editată de „Polirom” în parteneriat cu Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.

Evenimentul se va bucura de invitaţi de la mai multe universităţi din ţară, printre aceştia numărându-se conf.dr. George Ardeleanu, de la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, conf.dr. Emanuela Ilie de la Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi, Pr.prof.dr. Ştefan Iloaie, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dar şi Silviu Lupescu, director general „Polirom”, arhim. Macarie Motogna de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, prof.dr. Antonio Patraş de la Facultatea de Litere a UAIC, conf.dr. Florian Roatiş, Facultatea de Litere, Centrul Universitar de Nord din Baia Mare, alături de Emanuela Stoleriu, referent editorial „Polirom”, şi Adrian Şerban, director editorial „Polirom”. Întâlnirea va fi moderată de prof.dr. Nicu Gavriluţă, de la Facultatea de Filosofie a UAIC.

Publicarea seriei de volume care îl au ca punct central pe Nicolae Steinhardt a început în 2008 cu volumele „Dăruind vei dobândi”, „În genul... tinerilor”, „Principiile clasice şi noile tendinţe ale dreptului constituţional”, „Jurnalul fericirii” şi „Articole burgheze. Urmează Primejdia mărturisirii. Convorbirile de la Rohia”, urmând şi altele în următorii ani. Ultimele două volume din Integrala N. Steinhardt cuprind corespondenţa acestuia, „Corespondenţă. Volumul I” (2021) şi „Corespondenţă. Volumul II” (2022).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.