anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Inteligenţa feminină cucereşte Iaşul

GALERIE
ahiste
 • ahiste
- +


În aceste zile, a început la hotelul „Unirea” Campionatul European al şahistelor.Ieşeanca Irina Bulmaga are punctaj maxim după trei runde

 

În organizarea Uniunii Europene de Şah (ECU) şi a Federaţiei Române de Şah, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, oraşul nostru organizează în aceste zile Campionatul European feminin, cu participarea a 117 concurente din 29 de ţări europene. Concursul, început luni, se va desfăşura în sistem elveţian pe durata a 11 runde şi se va încheia pe 8 septembrie. Partidele se vor desfăşura după amiaza de la ora 14:00, în incinta hotelului Unirea, iar accesul publicului nu va fi permis, din cauza reglementărilor impuse de ECU privind protecţia anti-COVID 19. Primele 20 de sportive vor fi premiate de către organizatori şi sponsori.

România va fi reprezentată de 16 sportive, printre care şi ieşencele Irina Bulmaga (ELO 2413),Miruna Lehaci (2267, campioană mondială de şah şcolar în 2017, tot la Iaşi), Ema Obadă (1981) şi Aureliana Pancu (1862), precum şi alte sportive de frunte, cum ar fi experimentata Elena-Luminiţa Cosma (2311), Mihaela Sandu (2263) sau actuala campioană naţională, Alessia Ciolacu (2241). Referitor la oaspetele Iaşului, cele mai bine cotate sunt şahistele din Georgia, Nino Baţiaşvili (2470), Natelo Hotenaşvili (2471) şi Lela Javahişvil (2470). Cea mai bine cotată şahistă română, ieşeanca Irina Bulmaga ocupând locul XI în raport cu coeficienţii ELO ai participanţilor. De remarcat că în lotul Franţei se află şi o sportivă născută la Iaşi, Andreea Cristiana Navrotescu, fiica maestrului ieşean Cătălin Navrotescu, reprezentant al României la campionatul european pe echipe din 1989 şi la Olimpiada din 1982

După două runde, 15 şahiste au obţinut câte două victorii, între care şi ieşeanca Irina Bulmaga, care a învins-o cu negrele pe rusoaica Anna Gvanceladze (ELO 2182) şi cu albele pe germana Annmarie Muetsch (2259).Aseară, în runda a treia, Irina a câştigat cu negrele în faţa italiencei Olga Zimina (2345). Tot ieri, Miruna Lehaci a remizat cu austriaca Jasmin Schloffer, Ema Obadă şi Aureliana Pancu fiind învinse.După trei runde, au mai rămas cinci şahiste cu maximum de punctaj, Nino Baţiaşvili (Georgia), Gunai Mammadzada (Azerbaidjan), Elina Danielian (Armenia), Jolanta Zawadska (Polonia) şi Irina Bulmaga.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.