Interes foarte mare pentru contractul cu 75 de autobuze noi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Interes foarte mare pentru contractul cu 75 de autobuze noi

GALERIE
autobuz
  • autobuz
- +

Municipalitatea a primit mai multe solicitări de clari­ficări la licitaţia privind achiziţia a 75 de autobuze. Potenţialii ofertanţi s-au interesat în special de dotările autobuzelor, precum partea de software, validatoare de bilete sau sistemele de numărare a călătorilor. 

Alte solicitări au vizat clarificări privind condiţiile de calificare, de la cifra de afaceri globală şi până la experienţa în furnizarea de mijloace de transport. Două cereri distincte primite de Primărie au făcut referire la acelaşi lucru: termenul mic de livrare a autobuzelor după semnarea contractului. „Autovehiculul solicitat de dvs. este un autovehicul confi­gurabil, iar în cadrul prezentului se regăsesc dotări suplimentare, precum şi o serie de echipamente specifice ce necesită instalări ulterioare, în consecinţă autovehiculele ofertate nu pot fi produse de stoc. Termenul de livrare pentru un astfel de autovehicul este de minimum cinci luni pentru marea majoritate a producătorilor. În consecinţă, pentru a nu restricţiona participarea anumitor producători interesaţi vă rugăm să ajustaţi termenele de livrare“, se arată în solicitarea unuia dintre ofertanţi. Municipalitatea a dat curs cererii şi a stabilit ca primul lot de 35 de autobuze să fie livrat în 20 de săptămâni de la semnarea contractului, în timp ce restul de 40 de autobuze să ajungă în 26 de săptămâni de la semnare. De procedură s-au interesat deja zeci de firme, conform reprezentanţilor municipalităţii ieşene, licitaţia urmând a fi închisă pe 18 mai. Primăria a semnat un acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în valoare de 15 milioane euro pentru achiziţia mijloacelor de transport. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.