anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Interesul pentru construcţia de locuinţe a scăzut cu 7% pe fondul pandemiei

GALERIE
constructie locuinte
  • constructie locuinte
- +

În primele opt luni s-au eliberat 26.323 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,1% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

”În luna august 2020, s-au eliberat 4.331 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 5,3% faţă de luna iulie 2020 şi cu 15% faţă de luna august 2019. În perioada 1 ianuarie – 31 august 2020, s-au eliberat 26.323 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,1% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent”, arată datele INS.

În luna august, s-au eliberat 4.331 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, din care 65% sunt pentru zona rurală. În luna august 2020 se evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+217 autorizaţii), comparativ cu luna precedentă. În profil teritorial, această creştere este reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+106 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+77), Vest (+37), Sud-Muntenia (+31), Sud-Est (+18) şi Centru (+4). Scăderi au fost în regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (-40 autorizaţii) şi Nord-Vest (-16).

În luna august 2020, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, se remarcă o creşterea numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+565 autorizaţii), creştere reflectată în toate regiunile de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+185 autorizaţii), Sud-Muntenia (+169), Nord-Est (+77), Centru (+44), Nord-Vest (+37), Vest (+26), Sud-Est (+20) şi Sud-Vest Oltenia (+7).

În primele opt luni s-au eliberat 26.323 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,1% faţă de perioada similară din 2019. Scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (-528 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-474), Centru (-322), Nord-Est (-232), Sud-Vest Oltenia (-195), Sud-Muntenia (-176) şi Vest (-168). Creştere a fost în regiunea de dezvoltare Nord-Vest (+82 autorizaţii). Autorizaţia de construire constituie actul de autoritate al administraţiei locale pe baza căruia se asigură aplicarea măsurilor prevăzute de lege referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea şi funcţionarea construcţiilor.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.