Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Interlopul „Gâgă“ din clanul ieşean Colac, prins la Atena. A fost încarcerat

GALERIE
inchisoare
  • inchisoare
- +

Acesta făcea parte din clanul ieşean Colac, specializat pe trafic de droguri din Spania.

Un membru al clanului interlop Colac fugit în Grecia pentru a scăpa de puşcărie a fost prins în capitala acestei ţări, Atena. Este vorba despre Marian Silviu Ho­gea, în vârstă de 30 de ani, poreclit „Gâgă“. Săptămâna trecută, mai mulţi membri ai acestui clan au fost ridicaţi din municipiul Iaşi şi încarceraţi în Penitenciarul Iaşi, în acelaşi dosar penal.

„La data de 31 ianuarie, poliţiştii de la Ser­viciul de Investigaţii Criminale au depistat în Grecia un bărbat urmărit naţional şi internaţional, întrucât se sustrăgea executării unei pedepse preventive de libertate pentru comiterea infracţiu­nilor de aderare sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracţional organizat, introducerea în ţară fără drept de droguri de risc, şi trafic de droguri de risc. Tribunalul Iaşi a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei de patru ani şi şase luni“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Potrivit rechizitoriului, în perioada februarie - iulie 2014, membrii reţelei din care făcea şi Hogea au cum­părat droguri din Spania şi le-au vândut în România.

„În perioada de referinţă, membrii grupării infracţionale organizate au procurat din localitatea Alcala de Henares, Spania, contra sumei de 21.350 euro, cantitatea de cca 7.100 grame canabis (drog de risc), din care au introdus în ţară în mod fraudulos cantitatea de circa 3.378 grame cannabis (februarie 2014 circa 1.000 grame canabis, perioada 19 - 22 mai 2014 circa 1.500 grame canabis, şi iulie 2014 cantitatea de 1.238,3 grame canabis), iar două colete, conţinând cantitatea de 3.328 grame canabis, au fost interceptate de către autoritatile vamale din Nice - Franţa, pe 8 mai 2014. Cantitatea de 1.238,3 grame de canabis a fost interceptată de către organele judiciare române cu ocazia prinderii în flagrant a unor membri ai grupului in­fracţional organizat la data de 3 iulie 2014“, au mai precizat pro­curorii.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada menţionată, membrii gru­pării au vândut droguri în valoare de 426.000 lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri