Frații pretendenți la „tronul” de lider interlop rămas vacant după moarte lui Costel Corduneanu, dușmani de moarte din pricina femeilor

luni, 24 iunie 2024, 03:00
5 MIN
 Frații pretendenți la „tronul” de lider interlop rămas vacant după moarte lui Costel Corduneanu, dușmani de moarte din pricina femeilor

Adrian Corduneanu, zis „Beleaua”, se va întoarce în spatele gratiilor după un conflict deschis cu iubita unuia dintre frații săi. Scandalul public a fost urmat de unul pe Facebook și de un proces desfășurat în fața Judecătoriei ieșene. Antecedentele penale i-au adus lui Adrian Corduneanu o condamnare cu executarea în regim de detenție.

Adrian Corduneanu a fost trimis în judecată în august 2022, în urma unei plângeri înaintate de cumnata sa, Alina F. Rechizitoriul, întocmit de procurori, menționa patru situații în care Corduneanu își amenința cumnata că o omoară, amenințările vizând și familia acesteia. Un prim incident ar fi avut loc în public, pe Anastasie Panu. Alte trei se derulaseră online, Corduneanu postând trei videoclipuri injurioase și amenințătoare.

Conflict bizar în trafic, de pe contrasens: Adrian și Petronel Corduneanu

În după-amiaza zilei de 27 septembrie 2021, Adrian Corduneanu s-ar fi aflat în autoturismul său Porsche pe Anastasie Panu, îndreptându-se dinspre Palatul Culturii spre Târgu Cucu. În dreptul sediului BRD, s-a intersectat cu mașina condusă de fratele său, Petronel, și în care se afla și iubita acestuia, Alina F. Adrian Corduneanu le-ar fi făcut semn din faruri să oprească. Apoi, ar fi coborât geamul portierei și ar fi proferat injurii și amenințări la adresa Alinei F. Pentru a fi mai convingător, ar fi luat un cuțit, pe care și l-ar fi dus la gât, strigând totodată „Am să vă fac, zdrențelor”. Corduneanu ar fi fost acompaniat și de soția sa, aflată pe locul din dreapta, care ar fi agitat un spray paralizant.

Incidentul nu a putut fi lămurit de cercetarea judecătorească. Adrian Corduneanu a negat întâlnirea în trafic, iar declarațiile sale au fost susținute de soția sa. De cealaltă parte, declarațiile date de Petronel Corduneanu au fost considerate de judecători ca fiind contradictorii, deci incerte. Judecătorii au apreciat de asemenea că era puțin probabil ca, în condiții de trafic intens, cineva ar fi putut auzi din mașină amenințările cuiva din altă mașină. Neexistând alte probe în afara cuvântului unora contra cuvântului altora, magistrații Judecătoriei au decis achitarea lui Adrian Corduneanu, motivat că fapta nu exista.

Conflictul s-a mutat în online

Cu totul altfel au stat lucrurile în privința celorlalte fapte reproșate lui Adrian Corduneanu. Acesta postase pe contul său de Facebook, în perioada ianuarie – martie 2022, trei videoclipuri adresate Alinei F. și familiei acesteia. Într-un limbaj mai mult decât brutal, acesta o amenința pe cumnata sa, dar și pe copiii acesteia, cu acte de violență sexuală. „Ce vreți, să vă f…? Că după mintea mea, să moară familia mea, vă f…! Vă f… și copiii! Vă dau la m…, vă f… în c…, vă alea! Vreți să vă f…, vă dau p…!”, au consemnat judecătorii din prima postare.

Al doilea videoclip, lung de aproximativ două ore, era încă și mai brutal, iar al treilea le punea capac. „Dar de nervi și alea să nu ies și să-i f… niște cuțite, f…-l în gură să-l f… de zdreanța dracului, mai degrabă ies să-l înjur așa și poate mă mai calmez! Vreți iar să vă iau copiii în p…, să vă f… copiii, să le umplu gura cu spermă în gură la copiii voștri, lui A. și lui B.? Iar vreți să încep să fac live-uri, să fac alea, să alea, să vă bag p… în gât, în inimă, să vă spurc, să vă iau rasă, familie, morți, toate, iar vreți să vă f…? Că tot o căutați, o căutați și o să găsiți!”

În fața instanței, apărătorul lui Corduneanu a explicat că acesta nu intenționase de fapt decât să se „răcorească”, fără a viza punerea în aplicare a vreunei amenințări. De asemenea, Adrian Corduneanu nu o avea în lista de prieteni pe Facebook pe Alina F., deci înregistrările video nu ar fi trebuit să ajungă la acesta. Apărările au fost respinse de magistrații Judecătoriei. Amenințările repetate, cu acte de violență extremă, erau de natură a speria pe oricine, iar postările fiind publice, puteau fi redistribuite astfel încât să fie văzute și de Alina F., cum de altfel se și întâmplase.

Concluzia instanței: acuzația adusă a fost demonstrată

„Reţine instanţa că ameninţările inculpatului au fost de natură să provoace persoanei vătămate o stare de temere, raportat la împrejurarea că inculpatul este o persoană cunoscută cu multiple antecedente penale, care a executat anterior pedepse cu închisoarea în regim de detenţie, dar ţinând cont şi de celelalte aspecte invocate de inculpat cu ocazia înregistrărilor – împrejurarea că ar fi susţinut în acest demers de prietenii săi, aspectul potrivit căruia inculpatului pare să îi fie indiferent dacă va merge din nou la închisoare, dar şi prin raportare la mediul din care provine inculpatul (fiind cunoscut ca membru al grupării interlope Corduneanu) şi la notorietatea de care se bucură acesta”, au consemnat judecătorii.

Aceștia au apreciat că acuzația adusă a fost demonstrată. Adrian Corduneanu mai fusese condamnat în 2017 la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru șantaj, fiind liberat condiționat în aprilie 2019. Noile fapte fuseseră comise după considerarea ca executată a pedepsei, dar cu mult înaintea împlinirii termenului de reabilitare de patru ani. Ca urmare, el a fost judecat ca recidivist, iar limitele pedepsei au fost majorate, Corduneanu fiind pasibil de până la un an și jumătate de închisoare. Magistrații au reținut în favoarea lui Corduneanu faptul că era implicat în educația copiilor săi, desfășura acțiuni de voluntariat și caritabile, susținând totodată financiar o asociație sportivă. El a fost condamnat la un an de închisoare, cu executarea în regim de detenție, fiind obligat și la plata unor daune civile de 30.000 lei. După liberare, Adrian Corduneanu nu va mai avea dreptul să se apropie de Alina F. și de familia acesteia la mai puțin de 100 de metri timp de doi ani.

Sentința Judecătoriei a fost atacată de Adrian Corduneanu, dar și de Alina F. și de către procurori. Procesul urmează să se reia în fața Curții de Apel pe 2 iulie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii