Internship in vremea pandemiei (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Advertorial (P)

Internship in vremea pandemiei (P)

GALERIE
2 Ioan Sava, Java Development Intern2 Daniel Buluga, AM internIrina Calin, Full-stack intern
 • 2 Ioan Sava, Java Development Intern
 • 2 Daniel Buluga, AM intern
 • Irina Calin, Full-stack intern
- +

Sunt tineri, studenți sau proaspăt absolvenți în domeniul IT, pasionați de tehnologie și doritori să afle totul de la experți în domeniu. Astfel am putea să-i descriem pe cei 31 de interni care au facut parte din programul de internship din această vară al companiei Endava, cărora li se alatură alți 14 viitori designeri din cadrul School of Digital Design.

Cei 31, aleși din peste 1500 de aplicanți, au avut ocazia de a fi expuși timp de trei luni unui context internațional de business, de a invăța să folosească diverse tehnologii și de a fi implicați activ in proiecte. Programul de internship al Endava nu-și propune doar sa dezvolte abilitățile tehnice ale internilor, ci și zona de soft skills, sprijinindu-i să-și îmbunătățească stilul de comunicare, să învețe să negocieze, dar și să-și pună pălăria de lider atunci când e nevoie.

„Investiția în tinerele talente, aflate la început de carieră, e motorul nostru de creștere, iar în același timp reprezintă angajamentul continuu al Endava de a dezvolta comunitatea IT din Iași. Am început programele de internship și graduates în urmă cu 10 ani și le vom continua în fiecare dintre anii ce vor urma. De-a lungul timpului, sute de tineri înzestrați ne-au trecut pragul, tineri care între timp au devenit mentori, oferind la rândul lor din cunoștințele acumulate celor aflați acum în programele noastre”, ne spune Iulian Antonovici, Delivery Unit Manager, Endava Iași.

Cum crești viitori profesioniști pe timp de pandemie?

Ca să te angajezi trebuie să ai experiență, iar ca să ai experiență trebuie să te angajezi. E cercul vicios de care se lovesc cei mai mult tineri atunci când părăsesc băncile facultăților și încearcă să se integreze în câmpul muncii. Pandemia a îngreunat și mai mult acest proces. Lucratul de acasă a devenit o normalitate. În acest context, ideea de a crește juniori s-a mutat în plan secund pentru multe firme, care au avut două variante:  fie au anulat, fie au înjumătățit programele de internship.

La Endava Iasi s-a aplicat a trei variantă: un internship reimaginat, de acasă, în care deși nu s-au vazut față în față, viitorii profesioniști au avut ocazia sa învețe și să interacționeze cu mentorii lor zilnic, din fața laptopului. Internship-ul înseamnă însă mai mult decât o serie de informații și cunoștințe tehnice. Este o experiență care îmbină pasiunea pentru tehnologie cu suport din partea tuturor colegilor din companie, cu o cultură organizațională în care fiecare este incurajat să devină cea mai buna versiune a sa și cu noi prietenii. 

În ciuda penelor de curent, a internetului care nu a funcționat întotdeauna, a dialogurilor care începeau cu „îmi vedeți ecranul?”, „ma auziți?”, „eram pe mute?”, internii s-au conectat zilnic unii cu alții, au discutat, au învățat, au impărtășit impresii. 

Irina Calin a fost intern in aria de Full-Stack, iar timp de nouă săptămâni a acumulat cunoștințe despre Java și UI. Ne mărturisește că îi place tare mult să interacționeze cu oamenii, așa că s-a temut că îi vor lipsi discuțiile și întâlnirile față în față.  

A fost o provocare și e destul de interesant că, deși nu ne-am vazut între noi decât maxim o dată, am legat prietenii. Pentru cei care se gândesc să aplice, le spun cu drag să o facă - au numai de învățat din asta. Eu nu eram foarte sigură la început dacă asta vreau să fac, dar mi-am iesit puțin din zona de confort și acum cred că a fost cea mai bună decizie. Genul acesta de învățare, mai ales pe timp de vară, îți dă mereu un boost și nu se compară cu nimic din ce ai putea studia de unul singur.”

Pentru mentorii și trainerii din programul de internship, cea mai mare mulțumire este întotdeauna aceea de a-i vedea pe interni crescând și de a-i ajuta sa pună bazele viitoarei cariere. Chiar daca totul s-a schimbat, grija lor pentru interni rămâne aceeași.

Din postura de Product Owner a aplicației de Training Management, construită de interni, Ioana Pintilie, Business Recruitment Partner în Endava Iași povestește că implicarea în internship este întotdeauna o provocare, cu atât mai mult în această perioadă. Totuși, deși a fi mentor sau trainer implică un volum de muncă suplimentar, tot efortul pare să merite pe deplin: „Uitându-mă acum în spate, la finalul celor nouă săptămâni, îmi dau seama câte lucruri păreau imposibil de realizat, dar și cât de mult am învățat și eu, odată cu internii noștri”. 

Deși ediția de anul acesta a programelor de internship și School of Digital Design s-au încheiat, porțile Endava Iași rămân deschise pentru toți acei tineri remarcabili, curiosi, dornici să învețe și să devină profesioniștii de mâine. Toate detaliile despre programele de juniori desfașurate de Endava Iași pot fi găsite aici: https://careers.endava.com/en/Start-Your-Career/Graduates-and-Interns

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.