anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Advertorial (P)

Internship in vremea pandemiei (P)

GALERIE
2 Ioan Sava, Java Development Intern2 Daniel Buluga, AM internIrina Calin, Full-stack intern
 • 2 Ioan Sava, Java Development Intern
 • 2 Daniel Buluga, AM intern
 • Irina Calin, Full-stack intern
- +

Sunt tineri, studenți sau proaspăt absolvenți în domeniul IT, pasionați de tehnologie și doritori să afle totul de la experți în domeniu. Astfel am putea să-i descriem pe cei 31 de interni care au facut parte din programul de internship din această vară al companiei Endava, cărora li se alatură alți 14 viitori designeri din cadrul School of Digital Design.

Cei 31, aleși din peste 1500 de aplicanți, au avut ocazia de a fi expuși timp de trei luni unui context internațional de business, de a invăța să folosească diverse tehnologii și de a fi implicați activ in proiecte. Programul de internship al Endava nu-și propune doar sa dezvolte abilitățile tehnice ale internilor, ci și zona de soft skills, sprijinindu-i să-și îmbunătățească stilul de comunicare, să învețe să negocieze, dar și să-și pună pălăria de lider atunci când e nevoie.

„Investiția în tinerele talente, aflate la început de carieră, e motorul nostru de creștere, iar în același timp reprezintă angajamentul continuu al Endava de a dezvolta comunitatea IT din Iași. Am început programele de internship și graduates în urmă cu 10 ani și le vom continua în fiecare dintre anii ce vor urma. De-a lungul timpului, sute de tineri înzestrați ne-au trecut pragul, tineri care între timp au devenit mentori, oferind la rândul lor din cunoștințele acumulate celor aflați acum în programele noastre”, ne spune Iulian Antonovici, Delivery Unit Manager, Endava Iași.

Cum crești viitori profesioniști pe timp de pandemie?

Ca să te angajezi trebuie să ai experiență, iar ca să ai experiență trebuie să te angajezi. E cercul vicios de care se lovesc cei mai mult tineri atunci când părăsesc băncile facultăților și încearcă să se integreze în câmpul muncii. Pandemia a îngreunat și mai mult acest proces. Lucratul de acasă a devenit o normalitate. În acest context, ideea de a crește juniori s-a mutat în plan secund pentru multe firme, care au avut două variante:  fie au anulat, fie au înjumătățit programele de internship.

La Endava Iasi s-a aplicat a trei variantă: un internship reimaginat, de acasă, în care deși nu s-au vazut față în față, viitorii profesioniști au avut ocazia sa învețe și să interacționeze cu mentorii lor zilnic, din fața laptopului. Internship-ul înseamnă însă mai mult decât o serie de informații și cunoștințe tehnice. Este o experiență care îmbină pasiunea pentru tehnologie cu suport din partea tuturor colegilor din companie, cu o cultură organizațională în care fiecare este incurajat să devină cea mai buna versiune a sa și cu noi prietenii. 

În ciuda penelor de curent, a internetului care nu a funcționat întotdeauna, a dialogurilor care începeau cu „îmi vedeți ecranul?”, „ma auziți?”, „eram pe mute?”, internii s-au conectat zilnic unii cu alții, au discutat, au învățat, au impărtășit impresii. 

Irina Calin a fost intern in aria de Full-Stack, iar timp de nouă săptămâni a acumulat cunoștințe despre Java și UI. Ne mărturisește că îi place tare mult să interacționeze cu oamenii, așa că s-a temut că îi vor lipsi discuțiile și întâlnirile față în față.  

A fost o provocare și e destul de interesant că, deși nu ne-am vazut între noi decât maxim o dată, am legat prietenii. Pentru cei care se gândesc să aplice, le spun cu drag să o facă - au numai de învățat din asta. Eu nu eram foarte sigură la început dacă asta vreau să fac, dar mi-am iesit puțin din zona de confort și acum cred că a fost cea mai bună decizie. Genul acesta de învățare, mai ales pe timp de vară, îți dă mereu un boost și nu se compară cu nimic din ce ai putea studia de unul singur.”

Pentru mentorii și trainerii din programul de internship, cea mai mare mulțumire este întotdeauna aceea de a-i vedea pe interni crescând și de a-i ajuta sa pună bazele viitoarei cariere. Chiar daca totul s-a schimbat, grija lor pentru interni rămâne aceeași.

Din postura de Product Owner a aplicației de Training Management, construită de interni, Ioana Pintilie, Business Recruitment Partner în Endava Iași povestește că implicarea în internship este întotdeauna o provocare, cu atât mai mult în această perioadă. Totuși, deși a fi mentor sau trainer implică un volum de muncă suplimentar, tot efortul pare să merite pe deplin: „Uitându-mă acum în spate, la finalul celor nouă săptămâni, îmi dau seama câte lucruri păreau imposibil de realizat, dar și cât de mult am învățat și eu, odată cu internii noștri”. 

Deși ediția de anul acesta a programelor de internship și School of Digital Design s-au încheiat, porțile Endava Iași rămân deschise pentru toți acei tineri remarcabili, curiosi, dornici să învețe și să devină profesioniștii de mâine. Toate detaliile despre programele de juniori desfașurate de Endava Iași pot fi găsite aici: https://careers.endava.com/en/Start-Your-Career/Graduates-and-Interns

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.