anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Intervalul între dozele vaccinurilor Pfizer şi Moderna ar putea fi de 8 săptămâni

GALERIE
vaccinuri
 • vaccinuri
- +

Autorităţile sanitare din Statele Unite au anunţat că iau în considerare posibilitatea de a extinde la opt săptămâni intervalul recomandat între primele două doze ale celor mai utilizate vaccinuri anti-COVID-19 în această ţară, serurile Pfizer-BioNTech şi Moderna, pentru a reduce riscul de inflamaţii cardiace şi pentru a îmbunătăţi eficacitatea acestor vaccinuri.

Medicul Sara Olivier, care lucrează la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a spus că agenţia americană ar putea formula această recomandare pentru vaccinurile Pfizer şi Moderna cu ocazia unei întruniri a Comitetului consultativ pentru practici de imunizare, un grup de consilieri externi ai CDC.

În Statele Unite, intervalul recomandat între primele două doze ale vaccinului Pfizer este de trei săptămâni, iar în cazul vaccinului Moderna acest interval este de patru săptămâni.

Sara Oliver a spus că extinderea intervalului pare să reducă riscul cazurilor - deja rare - de miocardită şi că cele mai mici rate de apariţie a acestei inflamaţii cardiace după vaccinare sunt înregistrate atunci când primele două doze sunt administrate cu o pauză de opt săptămâni între ele.

Miocardita este un rar efect secundar observat în cazul vaccinurilor bazate pe tehnologia ARN mesager, utilizată atât la fabricarea vaccinului Pfizer, cât şi a vaccinului Moderna. Această afecţiune este mai des întâlnită în cazul bărbaţilor tineri.

Sara Olivier a mai spus că intervalul extins pare să ducă şi la o creştere a eficacităţii celor două seruri.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.