Intilnire de promotie la „Negruzzi”, dupa 40 de ani

duminică, 24 mai 2009, 11:18
2 MIN
 Intilnire de promotie la „Negruzzi”, dupa 40 de ani

Absolventii promotiei 1969 a Colegiului "Costache Negruzzi" s-au regasit vineri dupa 40 de ani de la terminarea liceului. Intilnirea a avut loc in sala de festivitati a colegiului.

Peste 40 de doamne si domni l-au ascultat pe profesorul Alexandru Calugarita, fostul diriginte, care a citit catalogul. "Acum nu mai strig catalogul ca atunci, ci doar il citesc", spune zimbind profesorul. I-a luat pe toti in ordine.

Elevii au fost asezati pe cele doua rinduri de scaune, iar cind isi auzeau numele strigau prezent, dar au fost si foarte multe cazuri cind din sala s-a auzit "decedat" sau "absent". Fostii elevi se ridicau in picioare si, ca la ora de dirigentie din primul an, si-au prezentat pe scurt viata lor de dupa liceu: ce facultate au urmat, ce profesie au, citi copii si nepoti si cit de fericiti sint pentru ca au prilejul de a se reintilni cu fostii colegi.

Cea mai mare parte dintre cei peste 40 de fosti absolventi au urmat studii superioare in aceeasi linie cu profilul liceului: real si tehnic. Unii dintre ei au terminat Hidrotehnica, altii Constructii, altii au devenit sportivi de performanta si atrenori, directori de firme, profesori universitari.

Primul care a zis prezent a fost Mihai Bentescu, care a terminat Hidrotehnica la Iasi si a devenit proiectant, in prezent lucrind la Apa Vital. Dupa el au urmat si alte persoane, insa unul dintre ei s-a remarcat prin faptul ca a venit de pe alt continent special pentru a participa, pentru prima data, la intilnirea cu colegii sai.

Victor Fecioru a plecat in Anglia in anii ’80 pentru ca nu si-a gasit locul in societatea comunista. La nici opt luni dupa ce a ajuns in acest stat a fost avertizat ca ar trebui sa plece, in maximum doua saptamini, de pe teritoriul Angliei. A ales Australia, tara in care locuieste de 30 de ani, si crede ca a facut o alegere foarte buna. "Sint fericit ca imi revad colegii dupa 40 de ani. Chiar inainte sa ne intilnim m-am speriat ca nu ii voi mai recunoste, insa nu a fost asa", a spus Victor Fecioru, care a declarat in fata colegilor sai ca se simte minunat. "Acum merg pe motocicleta si nu imi este frica de moarte", afirma el.

In Australia lucreaza in acelasi domeniu in care s-a si pregatit la Iasi: este inginer mecanic. Are doi baieti, nici unul dintre ei cu studii superioare, insa foarte buni afaceristi, pentru ca si-au deschis acasa, in Australia, o sala de fitness. "Eu vin cam o data la doi ani la Iasi. Copiii mei sint pe picioarele lor si nu vin chiar asa des", explica Victor.

Atit el, cit si restul colegilor, printre care s-au aflat si antrenorul de rugby Ion Precul, Petru Cojocaru de la Directia Agricola Iasi, inginerul Radu Linde de la Telecomunicatii CFR,  biologul Cristinel Zanoaga, cercetator la Statiunea Didactica si Experimentala "Vasile Adamachi", si-au incheiat ziua la Clubul Bursei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii