Intrarea în Campusul „Tudor Vladimirescu”, marcată printr-un afișaj luminos amplasat pe cel mai mare cămin - T17
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Intrarea în Campusul „Tudor Vladimirescu”, marcată printr-un afișaj luminos amplasat pe cel mai mare cămin - T17

GALERIE
banner - T17 (1)banner - T17 (1)banner - T17 (2)
 • banner - T17 (1)
 • banner - T17 (1)
 • banner - T17 (2)
- +

Începând cu această săptămână, pe căminul T17, poarta de intrare în Campusul „Tudor Vladimirescu”, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a fost amplasat un banner luminos cu numele campusului studențesc. TUIASI marchează astfel 200 de ani de la revoluția din 1821 a lui Tudor Vladmirescu și împlinește un proiect de suflet al prorectorului Cezar Oprișan, responsabil cu activitatea studenților, care s-a stins din viață în 2018.

Conceptul grafic al semnului luminos de pe căminul T17 a fost realizat de arhitectul Horia Țundrea, cadru didactic al Facultății de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. Acesta a explicat că a încercat să gândească un proiect care să scoată în evidență scrisul, folosindu-se de reperele de semnalistică mai moderne din campus, de la totemurile create după conceputul studenților de la Arhitectură. „A contat foarte mult scala, că este foarte mare - s-a vrut a fi proporțional cu T17 care este cel mai mare cămin din campus. Astfel că am proporționat compoziția ca să fie lizibil scrisul în primul rând, să iasă din semnalistica actuală a universității: am profitat de ocazie și, păstrând culorile universității, am apelat și la un gri care aduce în actualitate gama de culori. Am încercat să păstrez un stil minimalist”, a explicat Horia Țundrea.

Rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a explicat că a fost o dorință pe care a avut-o la rândul său, de a marca foarte vizibil cel mai mare campus studențesc din Moldova și al doilea ca mărime din țară. Modificarea vizuală vine și în contextul în care, în ultimii ani, în campus au fost modernizate mai multe săli de lectură, dar și spații verzi, fiind transformate în zone moderne, de petrecere a spațiului liber de către studenți.

„În același timp, marcăm 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu, cel al cărui nume îl poartă acest campus. De altfel, asocierea, fortuită sau nu, între un revoluționar și tinerețea celor care locuiesc în campus este foarte inspirată și merită evidențiată. Cred că și prin montarea acestor litere campusul nostru va deveni vizibil din orice punct al orașului și, simbolic vorbind, din orice parte a țării”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval. Pe inscripția luminoasă se regăsește o trimitere la website-ul universității, http://www.tuiasi.ro, și sintagma „campusul tudor vladimirescu”, scris cu litere mici, cu un font creat special cu această ocazie. Arhitectul Horia Țundrea spune că scrisul este înglobat într-o imagine tehnicizată a numelui universității, fiind o trimitere către primii pași care se fac peste tot, în orice domeniu tehnic - trasarea liniilor principale de direcție.

„Folosirea literelor mici este o alegere plastică, dar am constatat, după multe încercări, că scrisul mic, nu cu litere de tipar, generează o compoziție mult mai interesantă. Avem nevoie de un tip de apropiere de oamenii care citesc, să ieșim din convențional și din eticheta pusă de literele mari, una impunătoare. Avem o abordare mai umană, care dorește să aducă universitatea și campusul în primul rând mai aproape de studenți, de comunitate. Campusul nu are un semn pe care l-ai vedea la ușa facultății, ci unul care reprezintă, prin dinamism, studenții”, a completat Horia Țundrea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.