Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Căci, tot ciulind urechile în stânga şi-n dreapta, în spate şi-n faţă, ca chiar în sus şi-n jos şi pe cant, ba am auzit pe unii spunând că au fost mascaţii, alţii că nu au fost. Unii, că aceştia au avut mandat de aducere, alţii că n-au avut aşa ceva. Unii că doar au luat ceva şi au plecat, alţii că doar au pus ceva întrebări. Ba chiar o samă de oameni mai zic că mascaţii doar au trecut să bea şi ei o bere, ca oamenii.

Prin urmare, lansăm şi noi aicea o întrebare: blondă sau neagră? Nu, nu. Nu la bere ne referim, ci la avocata care l-a însoţit, ehee, amicii ştiu ei de ce...

Şi dilema zilei: cam cât de mare era teancul de dosare la palatul cel roznovan?

Şi dacă tot veni vorba de vizite din astea pentru a bea o bere, un ceiuţ, o cafeluţă sau alte chestii dulci, haideţi să vă mai spunem oareşce detalii tot despre o astfel de incursiune în berouri.

Zic martorii că, în ziua în care au venit procurorii DNA la primăria ieşeană, tot în dosarul de care am vorbit mai sus, cică în cameră în care au fost oamenii ăia de la parchet primiţi în ospeţie totul era plin de dosare şi teancuri de docomente. Dar nu aşa, câteva pe ici pe colo, ci zice-se că totul era plin plinuţ cu teancuri de hârtii: şi pe mese, şi pe scaune, şi pe covor, şi pe parchet şi pe dulapuri şi pe tot, tot, tot, că de-abia aveai loc să te întorci acolo.

Docomente din care, se spune, oamenii s-au servit şi au luat cu ei la greu. Se mai zice că, din ce au adunat, i-ar interest ceva tare-tare miştocuţ. Staţi deci pe aproape, că vă spun pe larg despre asta colegii noştri, în paginile mai din faţă, zilele astea caniculare care vin. Asta dacă tot ziceaţi că vreţi să vă mai răcoriţi.

Şi ceva politică, la final

Evident că nu putem vorbi de problemele penale din PNL fără să vă spunem câteva şi despre chestiunile electorale, interne. Nu, nu despre faptul că pe Alexe&Chirica de la Iaşi, care n-o mai fi ei şefi dar tot mai au ceva influenţă, nu-i vizitează niciunul din candidaţii de la Bucureşti, Cîţu sau Orban. Ci despre faptul că, dacă până mai ieri părea a fi Orban pe cai mari, mai nou vântul pare a sufla mai vârtos în pupa la Cîţu. Până şi Iohannis zice-se că s-a poziţionat de partea asta, dacă nu aţi observat...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.