Primăria, condamnată să plătească 9000 de lei pentru o groapă de pe strada Vicol
Iesenii platesc de doua ori indolenta Primariei. Soferii care-si rup masinile în gropile de pe (...)
citeste totjoi, 25.02.2021
Asa cum suntem atrasi de caldura si stralucirea focului aprins, la fel de mult suntem incantati si de ideea unui semineu in locuinta. Centru focal al oricarei incaperi, element decorativ deosebit si, nu in ultimul rand, sistem de incalzire eficient, un semineu pe lemne este si astazi o idee atragatoare pentru numerosi oameni.
Daca aveti un semineu pe lemne sau considerati numai achizitia unuia, informatiile de mai jos va vor ajuta sa va orientati in multimea de oferte disponibile, astfel incat sa faceti o achizitie de care sa va bucurati in tihna pentru multi ani.
Ce dimensiune sa alegeti?
O buna modalitate pentru a determina marimea semineului pe lemne potrivit este sa cunoasteti cantitatea de electricitate, ulei, gaz sau lemn pe care ati folosit-o pentru energia termica in anul anterior.
Daca va adresati unui distribuitor de seminee cu experienta, ajutati-l sa isi faca o idee despre consumul avut in trecut la domiciliu. Stiind in ce fel doriti sa utilizati semineul, specialistii vor sti ce fel de produs este indicat sa alegeti atunci cand sunteti pe urmele unui semineu lemne.
Semineu lemne incorporat sau soba din lemn?
Sobele de lemn incorporate se aseamana in buna masura semineelor clasice, dar dispun in prezent de elemente mai moderne, asa cum sunt usile din sticla. Soba din lemn, de sine statatoare, dispune de mici picioare de sprijin si de o conducta viziblila la exterior. Sobele pe lemne independente sunt considerate mai degraba drept radiatoare, decat un sistem de incalzire integral, si pe buna dreptate, fiindca modalitatea prin care acestea realizeaza incalzirea incaperilor este radierea.
Unele astfel de sobe pe lemne au incluse si un fel de ventilator, care ajuta la punerea in circulatie a caldurii in locuinta. Cu toate acestea, aceste sobe pe lemne sunt dificil de utilizat ca sisteme de incalzire principale, cu exceptia cazului in care utilizatorul are o definitie deschisa pentru acest termen. Sobele incorporate actioneaza mai mult ca un cuptor, deoarece sunt capabile sa degaje caldura in casa, de la etajul superior si pana la subsol.
Ce amprenta de carbon lasa un semineu pe lemne?
Lemnul este o resursa regenerabila si destul de abundenta pe planeta, cu precadere in mediile rurale, asa ca nu riscati sa fiti considerat un raufacator pentru ecosistem. Cata vreme se afla in crestere, copacii absorb carbonul, eliberandu-l atunci cand incepe procesul lor de descompunere. Fara indoiala, lemnul arzand elibereaza carbon in atmosfera, dar numai cu aproximativ 20% mai mult decat un copac care putrezeste la marginea padurii.
Acest lucru nu inseamna ca arderea lemnului pentru incalzire are acelasi impact asupra mediului ca lasarea acestuia sa se descompuna in mod natural, fiindca in acest caz descompunerea va imbunatati si calitatea solului. In comparatie cu alti combustibili fosili, lemnul selectat si ars in mod corespunzator este o alternativa pe cat de sustenabila, pe atat de onorabila.
Impactul asupra mediului inconjurator si asupra sanatatii variaza semnificativ in functie de mai multi factori, precum: calitatea sobei dvs., continutul de umiditate al lemnului pe care il ardeti, temperatura la care ardeti focul, sau locatia geografica. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti daca doriti sa obtineti cea mai multa caldura de la lemn, cu impact cat mai mic asupra mediului, este sa eliminati din lista de posibile achizitii orice semineu lemne care nu indeplineste standardele de mediu recomandate.
Arderea lemnului la temperatura potrivita
Temperatura pe care o utilizati in mod regulat este o variabila importanta in determinarea eficientei si a impactului global asupra mediului. In mod ideal, focul unui semineu lemne ar trebui sa ramana in jurul unei valori de 250-300 grade Celsius. Gazele volatile incep sa se formeze la aproximativ 230 grade Celsius si incep sa arda la circa 280.
Aici isi face loc termenul de “combustie secundara”, la sistemele de incalzire care au acesata capacitate, care este oferita in prezent de mare parte din producatori. Fara caracteristica de ardere secundara, o mare parte din valoarea combustibilului din lemn (pana la 60%) se pierde, atunci cand acest gaze nu ard.
Arderea regulata sub temperatura optima va duce in timp la acumulari de creozot in tevile de evacuare, crescand riscurile de incendiu, mai ales daca temperatura se ridica peste cea recomandata. Daca aveti o cantitate mare de creozot acumulat in cosul de evacuare, e posibil ca o simpla scanteie sa aprinda creozotul, chiar si la o temperatura relativ scazuta a focului.
Calitatea lemnului de foc afecteaza performanta
Lemnul tare este fara indoiala mai bun decat rasina de lemn pentru combustibil de incalzire, insa fiindca lemnul moale arde mult mai repede, focarul trebuie alimentat mai des. Stocarea focului cu lemn de artar sau stejar pe timp de noapte va lasa un pat de carbuni dimineata, pe cand acelasi volum de lemn de pin nu. Lemnele rasinoase implica in plus un efort suplimentar de stivuire si transport.
Ideea ca lemnul moale duce la acumularea unei cantitati mai mari de creozot in cosul de fum este o problema oarecum discutabila. Lemnul de pin este potrivit pentru un foc pe timp de toamna ori primavara: porneste repede, produce un foc fierbinte si arde in viteza.
O prejudecata comuna spune ca arderea lemnului umed va infunda conducta semineului mai repede; cu toate ca acest lucru este adevarat, nu umiditatea in sine este problema principala, doar ca din cauza ei este mai dificil sa obtinem un foc la temperatura potrivita. Problema principala este ca o mare parte din energia care ar putea furniza caldura este consumata in urma fierberii si evaporarii apei din lemn.
Alege un semineu lemne de la furnizori de incredere
Pentru a afla ce combinatie de semineu si sistem de evacuare este mai potrivita locuintei dvs., nu ezitati sa contactati un profesionist: firmele locale specializate in fabricarea si instalarea semineelor sunt in masura sa faca sugestiile potrivite in functie de bugetul, dar si de conditiile climaterice din zona in care doriti sa instalati semineul. Cu sfatul profesionistilor va veti asigura atat de confortul dorit,cat si de durabilitatea produsului pe care il doriti, bucurandu-va de focul autentic si calduros vreme de cat mai multe ierni.
Accesati aici, locul ideal pentru a va informa corect si complet cu privire la beneficiile si caracteristicile unui semineu lemne. O echipa de profesionisti dornici sa va vina in ajutor va asteapta cu produsele si informatiile pe care le cautati.
Descoperiti aici oferta completa de sisteme de incalzire profesioniste comercializate de Seminee expert, si faceti din iarna aceasta un prilej de relaxare si de sporire a calitatii vietii.
Cuvinte cheie: + https://www.seminee-expert.ro/
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Marian Godină, reacții adverse după vaccinare. Cu ce ser s-a imunizat polițistul
Un descreierat circula beat de dimineaţă, prin oraş.Avea o alcoolemie de comă
Întâmplările ieşenilor, părţi dintr-un scenariu la Teatrul Luceafărul
Traiul de lux al unui escroc pe banii donaţi pentru bolnavi în faze critice
Polițist mort în accident de motocicletă, în fața Palatului Parlamentului. Avea 30 de ani
Facebook Messenger a picat în România. Și alte țări din Europa au fost afectate
Aleksei Navalnîi, transferat cel mai probabil într-un lagăr de muncă
Doi câini ai cântăreţei Lady Gaga au fost furaţi, după ce persoana care îi plimba a fost împuşcată
Explozie într-o clădire din Timişoara. Un bărbat a fost prins sub dărâmături
Campania de vaccinare: 20.258 de persoane - imunizate în ultimele 24 de ore
Hoţul care a spart sala de păcănele din Nicolina, prins. Ce rol ar fi jucat iubita lui
Alexandru Muraru: Premieră în România - bursele elevilor vor fi plătite de la bugetul de stat
Proiectul Nord Stream 2 a fost abandonat de 18 companii de teama sancţiunilor SUA
Un migrant sirian, candidat al Verzilor pentru un mandat în parlamentul german
(VIDEO) Accident în Podu de Fier. Imagini cu momentul impactului
Gigantul Lufthansa aterizează la Iaşi. Ce zboruri va opera compania
Aproape 450 de români s-au infectat cu COVID după a doua doză de vaccin
Ar putea fi nevoie de administrarea unei a treia doze a vaccinului Pfizer
Suma uriaşă pe care Mike Tyson o câștigă lunar din vânzarea de marijuana
Avocat al CJUE: Un angajator poate interzice vălul islamic la locul de muncă
Cum a vândut cocaină fiul lui Ilie Dumitrescu unui investigator sub acoperire
VIDEO: Iașul văzut dintr-o aeronavă ATR aparținând TAROM după decolare
Bilanţ DNA - Bologa: Primul an din 2015 când am înregistrat mai multe sesizări de la cetăţeni
Guardiola dezarmant de sincer, întrebat care este secretul lui City: „Avem mulţi bani”
Lituania va oferi Moldovei un lot de vaccinuri contra COVID-19
Vulcanul Etna a erupt joi pentru a şasea oară în ultimele opt zile
Statele Unite ar urma sa ajunga la imunitatea de grup in aprilie. Care este explicatia
Viktor Orban ar urma să fie vaccinat cu Sinopharm, produs de China
(FOTO) Asistenta lui Dan Negru, la un pas să devină miliardară în euro
Contul de Facebook al Dianei Șoșoacă a fost blocat. Avocata se compară cu Trump
Nunțile în 2021. Mirii vor petrecere chiar și fără dans și cu testarea invitaților
(VIDEO) Imagini şocante: Trei tineri bătuţi de mafia lemnului pentru că au făcut poze
Un fost jucător al celor de la CFR Cluj s-a sinucis la vârsta de 43 de ani
Mike Tyson câştigă 500.000 de dolari pe lună din vânzarea de marijuana
Christoph Daum, fost selecţioner al României, l-ar putea înlocui pe Erol Bulut la Fenerbahce
Moderna testează o versiune modificată a vaccinului său împotriva tulpinii sud-africane
IMAGINI - Momentul în care avocatul băut a lovit mai multe maşini a fost surprins de o cameră video
Poliţia Animalelor este operaţională! Modalitățile prin care o puteți sesiza
Grampet, grup feroviar deţinut de Gruia Stoica, îşi extinde activitatea în Slovenia
VIDEO - Avocatul care a izbit mai multe maşini parcate în Rediu avea o alcoolemie de 0,73 mg/l
Numărul cazurilor de COVID a început să se umfle din nou: 3.923 în ultimele 24 de ore
Ieșeni, transmiteți consumul de apă pe 28 februarie pentru a plăti prețul vechi!
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că la Iaşi vor sosi 22.000 doze AstraZeneca
Jocuri istețe pentru copii fericiți, la Happy Color în Iulius Mall Iași
„Sărbătoarea Primăverii” s-a instalat în Palas, cu mii de mărțișoare
Guvernul promite 1% pentru cercetare în 2024. Realitatea: de șase ori mai puțin
Profitul Romgaz a urcat anul trecut cu 15% până la nivelul de 1,25 miliarde lei
Raed Arafat, atac dur la fondatoarele „Dăruiește Viața“: „Am tolerat până acum veninul lor“
În România, vaccinul anti-COVID oferă protecție de 99,45%, mai mare decât în Israel
Cosmin PAȘCAIaşul îşi merită echipa de fotbal |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Codrin Liviu CUȚITARUImpersonare |
George ŢURCĂNAŞUReţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III) |
Bogdan ILIESCUInsuportabila greutate a fiinţării |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.