anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Învăţarea unei meserii după opt clase nu pare a fi prea atractivă. 450 de locuri în învăţământul profesional şi dual ieşean au rămas neocupate

GALERIE
invatamant, dual, meserie, locuri, neocupate
  • invatamant, dual, meserie, locuri, neocupate
- +

Marea lor majoritate sunt de la şcoli şi colegii din municipiul Iaşi

 

Aproape 450 de locuri pentru învăţământul profesional şi învăţământul dual de stat de la şcolile din judeţ rămân neocupate în noul an şcolar, situaţia din cea de-a doua etapă de admitere fiind făcută publică de către Inspectoratul Şcolar Judeţean în această săptămână. Astfel, colegii şi licee precum Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” sau Colegiul Tehnic „Mihai Sturdza”, dar şi Liceul Tehnologic „D. Leonida”, Liceul Tehnologic „Petru Poni” sau Liceul Tehnologic de Electronică şi Telecomunicaţii „G. Mârzescu” nu şi-au ocupat locurile la specializările profesională.

Alături de o parte dintre şcolile cu învăţământ profesional şi profesional dual din municipiu care nu au reuşit să îşi completeze clasele, se adaugă şi colegii, licee şi şcoli profesionale din judeţ, din mediul rural. Totuşi, în ceea ce priveşte ponderea numărului de locuri rămase libere, cele mai multe locuri neocupate din învăţământul profesional şi profesional dual se regăsesc în mediul urban. Mai exact, din cele 449 de locuri rămase libere, doar 173 sunt din mediul rural. De asemenea, 59 de locuri sunt de la licee tehnologice şi colegii din urban, din oraşe precum Târgu Frumos, Hârlău sau Paşcani. În muncipiul Iaşi au rămas cele mai multe locuri neocupate, dintre cele 449 de locuri libere, 217 fiind de la unităţi de învăţământ din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.