Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Învăţaţi să construiţi un hotel pentru insecte la grădina Sadoveanu din Copou

GALERIE
atelier hotel insecte2_fb timelineatelier balcoane verzi_fb timelinegradina sociala MLR_fb timeline
  • atelier hotel insecte2_fb timeline
  • atelier balcoane verzi_fb timeline
  • gradina sociala MLR_fb timeline
- +

Asociaţia Mai Bine invită toţi ieşenii în perioada 13-15 mai la activităţile prin care ne propunem să punem pe hartă un nou spaţiu social în care să se desfăşoare activităţi culturale, educative, dar şi de simplă petrecere a timpului liber – grădina socială Sadoveanu, situată în spaţiul verde al Muzeului Sadoveanu, care se află la 5 minute de mers faţă de Rond Agronomie, în direcţia Breazu.

Miercuri, 13 mai, de la ora 14.00 va avea loc un atelier de meşteşugărit, „Hoteluri de insecte”, pentru a învăţa cum se poate construi un hotel pentru insecte din materiale naturale, prin urmărirea unor principii şi metode simple de multiplicat în cadrul unui atelier practic şi participativ. Intrarea este gratuită, însă este necesară completarea acestui formular pentru buna desfăşurare a activităţii.

Joi, de la ora 14.00, organizăm un atelier de grădinărit, „Balcoane verzi”, prin care ne propunem să oferim mai multe informaţii despre cum poţi să îţi construieşti o mică grădină în propria casă. Vor fi abordate mai multe detalii specifice precum cele mai bune practici în funcţie de orientarea geamurilor faţă de poziţiile cardinale, cum să cultivi sau să muţi plantele din ghivece ori ce metode ingenioase pot fi folosite pentru a utiliza cât mai eficient spaţiul din interiorul casei pentru a crea un microecosistem. Participarea este gratuită, pe baza rezervărilor făcute la acest link.

Atelierele vor fi susţinute în limba engleză de 2 traineri cu experienţă de la asociaţia „Equiterre, partner for sustainable development” din Elveţia, iar voluntarii asociaţiei Mai Bine vor asigura interpretariatul pentru cei care au nevoie. Întâlnirile vor avea o durată de aproximativ 4 ore, cu o pauză de cafea oferită cu sprijinul CUIB.

Vineri, 15 mai, are loc evenimentul oficial de lansare a grădinii sociale, într-un cadru informal, apropiat de natură. De la ora 18.00, ne adunăm la grădina socială Sadoveanu, unde prietenii noştri de la Slow Food Iaşi ne vor aştepta cu bucate gustoase, preparate cu drag din ingrediente locale şi de sezon, pentru a vă fermeca simţul olfactiv şi pentru a vă seduce papilele gustative.

Începând cu ora 19.00, cei de la Rappa Muffin ne vor încânta cu ritmuri de jazz, reggae şi ska într-un concert antrenant, pentru deliciul urechii şi dansul spiritului. NEICA Nimeni completează seara cu vibraţii pozitive, transmise prin intermediul vinilurilor, care vă vor pătrunde în corp şi minte, într-o desfătare totală.

Activităţile fac parte din proiectele "Instrumente educative şi participative pentru dezvoltare durabilă", proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi din “Cultivăm oraşul”, proiect cofinanţat de Fundatia Comunitară Iaşi şi de Host Europe Group Romania.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri