Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Investiţie Continental de 8 mil. euro, inaugurată ieri. Centru de testare Vehicle Dynamics cu parcare etajată, pe patru niveluri

GALERIE
continental_Iasi_investitie7
  • continental_Iasi_investitie7
- +

Compania tehnologică Continental a lansat la Iaşi o nouă clădire, cu parcare supraetajată, pe patru niveluri, şi cu laboratoare de testare a propriilor produse, dotate cu aparatură modernă. În bani, toate acestea se traduc printr-o investiţie în Iaşi de opt milioane de euro. Din cei 2000 de angajaţi ai Continental Iaşi, 150 vor lucra în aceste laboratoare, în care, cu ajutorul unor simulatoare de mediu, de exemplu, sau a unor camere climatice şi de şoc termic, vor testa produsele dezvoltate în compania din Iaşi.

 

“Zona de testare este dedicată departamentului Vehicle Dynamics, iar Centrul de Testare va funcţiona pentru testarea sistemelor de frânare dezvoltate de către angajaţii din Continental Iaşi. Aproximativ 150 de colegi îşi vor desfăşura activitatea în noul centru şi vor lucra cu echipamente de ultimă generaţie, standuri de testare, camere climatice şi de şoc termic, simulatoare de mediu. Acestea vor permite simularea condiţiilor reale de lucru ale produselor create de companie, şi validarea noilor sisteme concepute pentru dezvoltarea de tehnologii în direcţia mega trendurilor industriale”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, Marian Petrescu, directorul Continental Iaşi.

Centrul de Testare a avut 11 “naşi” care s-au aliniat de-a lungul panglicii inaugurale, între care toţi şefii administraţiei judeţene şi municipale, directorul Continental Iaşi, reprezentantul Ambasadei Germaniei în România, dar şi reprezentanţii companiei germane. Complet echipată cu toată infrastructura necesară pentru a executa teste funcţionale pentru sistemele de frânare auto (electricitate, răcire, ventilaţie, aer comprimat etc.), noul centru de testare mai are, între altele, şi un garaj echipat la cele mai înalte standarde pentru testarea maşinilor prototip, două ascensoare auto, un sistem de testare a frânelor prevăzut cu un sistem de evacuare a fumului.

În plus, se mândreşte Marian Petrescu, “infrastructura clădirii respectă ultimele tendinţe în materie de eficienţă energetică şi sustenabilitate. Acoperişul este complet acoperit cu panouri foto-voltaice care asigură energia electrică pentru staţiile de încărcare a maşinilor electrice, precum şi pentru sistemul complet de iluminat. Întreaga construcţie are o izolare termică foarte eficientă, pentru a menţine o temperatură stabilă a mediului interior, cu un consum minim de energie”. Iar parcarea supraetajată, cu 210 locuri, construită pe patru niveluri, face ca, în prezent, spaţiul total de parcare al angajaţilor să fie de peste 600 de locuri.

În România, Continental are 19.000 de angajaţi, din care o treime o reprezintă inginerii şi informaticienii. “Prezentă în Iaşi din 2006, compania Continental desfăşoară activităţi de cercetare şi dezvoltare a tehnologiilor de vârf din industria auto, cu accent pe dezvoltare de software, securitate cibernetică, conectivitate şi conducere autonomă. Cei peste 2000 de specialişti din Iaşi lucrează la proiecte dedicate oraşelor şi maşinilor inteligente, capabile să crească eficienţa, siguranţa şi confortul condusului”, se arată într-un comunicat de presă care anunţă lansarea Centrului de Testare.

„La Iaşi creăm impact prin punerea în aplicare a unor idei inovatoare care contribuie la mobilitatea durabilă a viitorului. Continental participă activ la tranziţia către o mobilitate fără emisii. Aproximativ o treime dintre cei 19.000 de angajaţi din sectoarele Automotive, Tires şi ContiTech ale grupului din România, dezvoltă în prezent produse, servicii şi tehnologii pentru industria auto la nivel mondial. Acestea oferă pasagerilor experienţe unice şi confort şi prin creşterea autonomiei, siguranţei şi eficienţei, precum şi prin conectivitate, automatizare şi interacţiune prin intermediul instrumentelor de bord, sistemelor electronice de siguranţă pasivă şi activă, radare şi senzori, anvelope, curele de distribuţie, furtunuri pentru inducţia aerului, unităţi electronice şi tehnologii inovative software pentru o mobilitate inteligentă”, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, General Manager, Continental Automotive Romania.

„Astăzi e din nou o zi foarte, foarte importantă pentru Continental, dar şi pentru relaţiile de afaceri româno-germane”, a apreciat la rândul său Christian Plate, reprezentantul Ambasadei Republicii Federale Germania în România, care a adăugat: „Nu vorbim doar de inaugurarea unei noi clădiri aici, în Iaşi, ci asistăm şi la o nouă investiţie în tehnologiile viitorului, la o investiţie în această zonă de est a României. Şi vedem practic cât de mare este încrederea mediului de afaceri german în cel românesc, din această zonă.

„Cred că împreună putem să arătăm că Iaşul şi regiunea Nord-Est nu depind în totalitate de faptul că investiţiile majore în infrastructura rutieră, autostradă, cale ferată sau alte drumuri de comunicaţii majore întârzie. Şi aţi venit să supliniţi această deficienţă, apelând, să spunem, la inteligenţa pe care aţi găsit-o aici, reuşind în felul acesta să susţineţi economic una dintre cele mai defavorizate zone din Regiunea de Est, sau din partea de est a Europei”, a mulţumit Mihai Chirica, primarul Iaşului, reprezentanţilor germani prezenţi la eveniment.

“În plus, Iaşul poate fi o punte foarte importantă prin care să treceţi cât mai departe spre Republica Moldova. Republica Moldova are nevoie de capital european, altfel drumul ei spre Europa va fi destul de anevoios, pentru a se putea integra şi a putea să consolidăm securitatea europeană. Şi vă recomand, şi vă susţin, dacă credeţi că puteţi îndrăzni să treceţi Prutul mai departe, să o faceţi!”, i-a mai sfătuit edilul de Iaşi pe oamenii de afaceri germani.

La nivel global, Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări. În România, în perioada 1999-2022, Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri