Investiţie de peste un milion de euro la Tehnoton
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Investiţie de peste un milion de euro la Tehnoton

GALERIE
Tehnoton_3Tehnoton_1
 • Tehnoton_3
 • Tehnoton_1
- +

Omul de afaceri Maricel Popa, proprietarul fabricii ieşene, ne-a declarat că aparatul ultramodern de emailat cu pulberi este unicat în România.

Fabrica Tehnoton a intrat în rândul marilor fabrici europene de profil după ce, la mijlocul lunii trecute, a pus în exploatare o instalaţie de emailare ultramodernă. Patronul Maricel Popa spune că tehnologia după care funcţionează instalaţia, care a costat peste un milion de euro, este unicat în România, şi că aceasta va duce la dublarea producţiei fabricii. „În condiţiile concurenţei acerbe de pe piaţa aparatelor electrocasnice, investiţiile în tehnologie de vârf au devenit o condiţie esenţială pentru întrunirea exigenţelor actuale de preţ şi de calitate, dar şi pentru scăderea consumurilor energetice şi reducerea emisiilor poluante. În acest context, era mai mult decât necesară această investiţie. Am realizat această investiţie din fonduri proprii şi credite bancare, preluând modelul practicat de companiile de profil din Franţa şi Italia. Dacă nu o realizam, închideam producţia, atât de necesară era această investiţie. Totul este automatizat, motiv pentru care se obţine un randament mult mai bun, deoarece acum dispunem de cea mai nouă tehnologie din domeniu, emailarea cu pulberi”, a declarat Maricel Popa. Linia de emailare cu pulberi de la Tehnoton este singura de acest fel din ţară, iar această iniţiativă a avut ca scop creşterea capacităţii de producţie, până la dublarea ei, şi asigurarea independenţei producţiei, în contextul reducerii consumului de materii prime energetice, condiţie esenţială pentru competitivitate pe plan european. Odată cu realizarea acestei instalaţii, Maricel Popa susţine că în aproximativ un an jumătate îşi va recupera banii investiţi, şi chiar se va putea extinde. „Linia de emailare permite de asemenea orientarea şi spre alte zone de producţie, cum ar fi cea a grătarelor utilizate în scop domestic sau industrial. Foarte important este şi faptul că instalaţia este practic nepoluantă, această caracteristică fiind importantă pentru firma Tehnoton, care îşi ia în serios obligaţiile care îi revin faţă de comunitatea locală şi faţă de mediul înconjurător. Darea în funcţiune a noii linii de emailare a coincis practic cu reorganizarea totală a fabricii, care are acum şi un spaţiu nou, dar şi un alt flux de producţie. Tot în acest an urmează să fie achiziţionate două prese de mare putere, care vor duce la creşterea productivităţii şi a competitivităţii produselor noastre, astfel încât anul 2014 să prindă firma noastră între cei mai importanţi producători de electrocasnice din România”, a concluzionat Maricel Popa.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X