anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Investiţie străină de 125 de milioane de euro într-o nouă fabrică la Oradea

GALERIE
fabrica
 • fabrica
- +

Grupul Stihl a anunţat că îşi extinde reţeaua internaţională de producţie şi investeşte în anii următori aproximativ 125 de milioane de euro într-o nouă unitate de producţie pentru utilaje cu acumulator şi electrice în Oradea.

”Grupul Stihl îşi extinde reţeaua internaţională de producţie şi investeşte în anii următori aproximativ 125 de milioane de euro într-o nouă unitate de producţie pentru utilaje cu acumulator şi electrice în Oradea, România. Acest lucru va permite companiei de familie nu numai să îşi mărească capacităţile de producţie, ci şi să consolideze flexibilitatea şi rezistenţa lanţurilor sale de aprovizionare”, anunţă compania.

Compania de producţie nou înfiinţată, Andreas Stihl Power Tools, care va începe să funcţioneze la Oradea la mijlocul anului 2024, va crea pe termen lung aproximativ 500 de noi locuri de muncă in cadrul grupului STIHL.

"Produsele alimentate cu baterii reprezintă în prezent piaţa cu cea mai rapidă creştere pentru STIHL. Ne aşteptăm ca cererea pentru aceste produse să continue să crească mai rapid decât orice altă categorie în anii următori iar acest lucru înseamnă că uzina noastră din Tirol, care produce în prezent o mare parte din gama noastră cu acumulatori, va atinge in viitor limitele spaţiului şi capacităţilor sale. Adaugarea locaţiei din România la reţeaua noastră globală de producţie ne va menţine în cea mai bună poziţie posibilă pentru a continua să furnizăm clienţilor noştri şi în viitor produse alimentate cu baterii", spune Martin Schwarz, membru al consiliului executiv Stihl, director producţie şi gestiune de material Stihl.

Noua fabrică va fi construita în zona industrială „Eurobusiness I Industrial Park” din Oradea şi se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 147.000 de metri pătraţi.

Contractul a fost semnat la 28 iunie 2022 de către STIHL, Primăria Oradea şi compania românească de marketing ADLO SA, care administrează parcul industrial în numele oraşului.

"STIHL generează o mare parte din vânzările sale de unelte electrice si cu acumulatori în Europa", spune Martin Schwarz, membru al consiliului director al STIHL.

Noua fabrică STIHL din România va fi o unitate de producţie de ultimă generaţie, proiectată în conformitate cu principiile de producţie lean şi va avea un grad ridicat de digitalizare a producţiei. Pe lângă halele de producţie, locaţia va cuprinde birouri, o cafenea şi săli de relaxare pentru angajaţi. Planurile STIHL pentru noua clădire iau în considerare, de asemenea, obiectivele climatice şi amprenta de carbon ale companiei, asigurând un design sustenabil şi o producţie eficientă din punct de vedere energetic.

„Noua locatie STIHL reprezintă o investiţie strategică pentru municipiul Oradea”, spune primarul oraşului Oradea, Florin Birta.

Grupul STIHL produce de peste 40 de ani în cadrul unei reţele internaţionale de producţie. În prezent, compania are unităţi de producţie în şapte ţări: Germania, Elveţia, Austria, SUA, Brazilia, China şi în Filipine. Un număr mare de produse STIHL cu acumulatori este fabricat în prezent în Austria, la STIHL Tirol. Alte unităţi de producţie se află în SUA şi China. STIHL produce, de asemenea, propriile pachete de acumulatoari, în special pentru aplicaţii profesionale, la sediul său din Waiblingen, Germania, şi în Virginia Beach, SUA.

Grupul STIHL dezvoltă, produce şi distribuie unelte electrice pentru silvicultura profesională şi agricultura, precum şi pentru întreţinerea grădinilor şi peisagistica, pentru industria construcţiilor şi pentru proprietarii de grădini private. Gama de produse este completată de soluţii şi servicii digitale. Produsele sunt vandute prin intermediul distribuitorilor autorizaţi şi al magazinelor online proprii STIHL, care vor fi extinse la nivel internaţional în următorii ani – in prezent 42 de sucursale de vânzări şi marketing, aproximativ 120 de importatori şi peste 55.000 de distribuitori autorizati în peste 160 de ţări.

STIHL produce global în şapte ţări: Germania, SUA, Brazilia, Elveţia, Austria, China şi Filipine. Din 1971 STIHL este cea mai vândută marcă de motoferăstrău la nivel mondial. Societatea a fost înfiinţată în 1926 şi are sediul în Waiblingen, lângă Stuttgart. STIHL a realizat o cifră de afaceri de 5,06 miliarde de euro în 2021, cu 20.094 angajaţi la nivel mondial.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.