anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Investiții private pentru o economie durabilă: Cum susține Kaufland producătorii locali (P)

GALERIE
Infografic_Kaufland
 • Infografic_Kaufland
- +

Kaufland România este, încă de când a intrat pe piața locală, unul din principalii susținători ai producătorilor și fermierilor români. Compania încurajează an de an afacerile locale, pe care le vede ca actori principali într-o țară cu o economie durabilă. Drept dovadă, mai bine de 80% din cheltuielile Kaufland cu furnizorii români au fost direcționate către afaceri autohtone, iar valoarea totală a cheltuielilor directe cu furnizorii locali a fost de 1,9 miliarde de euro.

Potrivit celor mai recente date publicate în Raportul de Sustenabilitate Kaufland România, dintr-un total de aproximativ 2.900 de furnizori ai hipermarketurilor Kaufland, 2.400 au fost furnizori locali. Valoarea cheltuielilor directe cu aceștia a fost de 1,9 miliarde de euro. Mai mult decât atât, din toate cele peste 24.000 de produse alimentare disponibile în portofoliul Kaufland România, peste 15.700 articole au fost, în anul financiar 2020, de origine națională.

„Noi avem grijă ca tot ce facem să facă bine pe termen lung. Este cel mai corect model de business și cel mai eficient dacă ne dorim o societate stabilă, cu o economie durabilă, circulară. Ideea de a susține producătorii locali este benefică pentru toată lumea. Finanțarea unui producător străin ne aduce doar un volum de produse necesar consumatorilor. Dacă volumul acela poate fi furnizat de un producător local, asta înseamnă automat un impact direct pozitiv pe tot lanțul valoric. Așa că ne concentrăm pe producătorii și fermierii români, vrem să aibă afaceri stabile și profitabile. Anul trecut ne-am concentrat cu atât mai mult, având în vedere greutățile cauzate de contextul pandemic”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare si Corporate Affairs, Kaufland România.

Drept urmare, de la debutul pandemiei Covid -19, în martie 2020, ca măsură de sprijinire a furnizorilor săi locali, Kaufland a decis reducerea termenelor de plată: de la 7 zile la 3 zile pentru produse proaspete, respectiv de la 30 de zile la 7 zile pentru restul.

Tot anul trecut, compania a lansat programul „Porc născut și crescut în România”, o premieră în retail, Kaufland fiind singurul lanț în care carnea de porc are origine 100% românească, de la porci născuți în România. Carnea de porc ce provine din program se găsește în magazine în cadrul Raftului Românesc, semnalizat corespunzător la vitrinele cu servire asistată. De la lansarea primei etape a programului, în 2017, Kaufland a sprijinit în toți acești ani dezvoltarea fermelor de porci, pentru a putea oferi în magazine carne 100% românească, de la porci născuți, crescuți în România, dar și hrăniți cu cereale din România.

La începutul lui 2021, compania a început să lucreze, alături de Cooperativa Țara Mea, la ce avea să devină în luna mai a acestui an un nou program agricol pentru producătorii locali mici de fructe și legume, care le garantează siguranța cantităților cultivate și vândute, dar și un profit sigur.

Toate detaliile despre eforturile și investițiile Kaufland România pentru o dezvoltare durabilă, se regăsesc în cel mai nou raport de sustenabilitate, disponibil la kaufland.ro/raport-sustenabilitate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.