Investiții record în rețelele de apă și canalizare 509 milioane de euro pentru toți ieșenii (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Comunicat de Presă

Investiții record în rețelele de apă și canalizare 509 milioane de euro pentru toți ieșenii (P)

GALERIE
Maricel-POPA-presedinte-CJ-Iasi
  • Maricel-POPA-presedinte-CJ-Iasi
- +

Cea mai mare investiție derulată vreodată în județul Iași va aduce apa și canalizarea în toate localitățile mai mari de 2.000 de locuitori. 509 milioane euro cu TVA reprezintă finanțarea avută la dispoziție de ApaVital pentru realizarea investițiilor. Mare parte din sumă o reprezintă fondurile europene nerambursabile. Lucrările vor fi realizate în 113 localități arondate la 41 unități administrativ-teritoriale. 

 

”Se lucrează la acest proiect de ani buni. Este o investiție necesară pentru județul Iași, care vine să completeze lucrările realizate în ultimii ani de comunitățile locale. Suma este echivalentă cu sumele necesare pentru construirea Spitalului Regional de Urgență, de exemplu, finanțat de asemenea cu fonduri europene nerambursabile. Sunt acoperite toate zonele județului, indiferent de culoarea politică a celui care vremelnic se află la conducerea Primăriei. La prioritizarea lucrărilor au fost luate în calcul criterii obiective”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași. 
 
Se vor derula lucrări în localitățile: municipiul Iași, A.I. Cuza, Bârnova (satele Bârnova, Cercu, Păun, Pietrăria, Todirel, Vișan), Ceplenița (satele Buhalnița, Poiana Mărului și Zlodica), Ciortești (satul Coropceni), Ciurea (satele Ciurea, Dumbrava, Hlincea, Lunca Cetățuii, Piciorul Lupului), Comarna (satele Comarna și Osoi), Costești (satele Costești și Giurgești), Costuleni (satele Costuleni, Covasna și Hilița), Cotnari (satele Cotnari, Cârjoaia, Horodiștea, Luparia și Valea Racului), Cozmești (satele Cozmești, Podolenii de Jos și Podolenii de Sus), Cristești, Deleni (satele Deleni, Feredeni, Maxut, Poiana și Slobozia), Dobrovăț, orașul Hârlău (inclusiv satul Pârcovaci), Heleșteni (satele Hărmăneasa, Heleșteni și Oboroceni), Holboca (satele Dancu și Holboca), Ion Neculce (satele Buznea, Dădești, Gănești, Ion Neculce, Prigoreni și Războieni), Lespezi (satele Bursuc Deal și Heci), Miroslava (satele Balciu, Horpaz, Miroslava, Valea Adâncă), Mogoșești (satele Budești, Mânjești și Mogoșești), Moțca, Oțeleni, municipiul Pașcani (inclusiv satele Lunca, Blăgești, Boșteni, Sodomeni și Gâștești), orașul Podu Iloaiei (inclusiv satele Budăi și Scobâlțeni), Popești (satele Doroșcani, Hărpășești și Popești), Popricani (satele Popricani, Moimești, Vânători și Vulturi), Rediu (satele Breazu și Rediu), Ruginoasa (sat Vașcani), Scânteia (satele Boroșești, Ciocârlești și Scânteia), Scobinți (satele Bădeni, Fetești, Scobinți și Zagavia), Sinești (satele Sinești și Stornești), Șcheia, Tătăruși (satele Iorcani, Pietrosu, Tătăruși, Uda și Vâlcica), orașul Târgu Frumos, Tomești (satele Chicerea, Goruni, Tomești și Vlădiceni), Țibana (sat Gârbești), Țibănești (satele Glodenii Gândului, Răsboieni și Țibănești), Valea Lupului, Valea Seacă (satele Conțești, Topile și Valea Seacă) și Voinești.
După finalizarea studiilor de teren, a fost realizată activitatea de proiectare și stabilire a soluțiilor tehnice pentru fiecare sistem de alimentare cu apă și pentru fiecare sistem de colectare a apelor uzate. 
 
În urma întocmirii Studiului de Fezabilitate, a rezultat că valoarea totală a proiectului POIM 2014 – 2020, în prețuri curente, este de 427.914.258,59 Euro (fără TVA). 
 
Investițiile se vor realiza prin intermediul a 14 Contracte de Lucrări, 4 Contracte de Furnizare  echipamente și 2 Contracte de Servicii și vor consta în:
 
⦁Lucrări de captare: lucrări de aducțiuni noi și reabilitări
⦁Lucrări stații de tratare a apei: stații de clorinare noi și reabilitări aferente celor existente
⦁Lucrări în rețelele de distribuție: stații de pompare, rezervoare, rețele de distribuție (inclusiv branșamente)
⦁Lucrări în rețelele de canalizare: rețele de colectare (inclusiv racorduri), stații de pompare a apelor uzate
⦁Lucrări în stații de epurare a apelor uzate: stații noi și reabilitarea celor existente
⦁Alte dotări aferente investițiilor
 
INDICATORII FIZICI AI PROIECTULUI 
  
Populație suplimentară care beneficiază de o mai bună alimentare cu apă: 191.292 ieșeni
Populație suplimentară care beneficiază de o mai bună tratare a apelor uzate: 77.188 ieșeni
 
APĂ POTABILĂ
Rețea de distribuție apă potabilă (nouă) Km 312
Rețea de distribuție apă potabilă (reabilitată) Km 28
Aducțiune (nouă) Km 256
Aducțiune (reabilitare) Km 38 
Stații de pompare apa potabilă - noi buc 50
Rezervoare înmagazinare buc 43
Stații tratare apa (stații de clorinare) buc 23
 
 
APĂ UZATĂ
Rețea canalizare (nouă) Km 536
Rețea canalizare (reabilitată) Km 13
Stații epurare ape uzate (nouă) buc 4
Stații epurare ape uzate (reabilitare) buc 1
Stații de pompare apă uzată - noi buc 362
Conducte refulare apă uzată Km 230
 
Biroul de Comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.