Investitorii imobiliari au rămas tot pesimişti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Investitorii imobiliari au rămas tot pesimişti

GALERIE
constructii fonduri UE
  • constructii fonduri UE
- +

Sorin Macoveiu, commercial manager Global Finance, a declarat că în prezent nu ar începe dezvoltarea unui proiect de birouri în Bucureşti, menţionând că cererea va rămâne modestă fără o economie solidă, care să favorizeze dezvoltarea companiilor, iar relocările vor domina piaţa de birouri.

 

"Din păcate vremurile astea tulburi ne-au adus într-un loc în care nu putem să facem previziuni, să stabilim un target şi să ştim că luând măsurile potrivite ne atingem scopul. Sunt foarte mulţi factori şi totul depinde şi de nivelul de creştere economică. Pentru a avea o creştere de cerere companiile trebuie să aibă profit, să crească, să se dezvolte, pentru a avea un număr mai mare de angajaţi. Fără o economie solidă nu vom avea o creştere în sânul companiilor. Fără ca ele să-şi crească numărul de angajaţi, ceea ce înseamnă cifră de afaceri mai mare, lucrurile nu vor fi mult mai bune pentru piaţa imobiliară românească şi vom asista în continuare la relocări, la extinderi pe ici pe colo, noi intrări, dar nimic masiv, şi din păcate nu atât de multe încât să ţină pasul cu dezvoltările de clădiri de birouri", a spus Macoveiu. Global Finance deţine complexul de birouri Global City Business Park din Pipera-Tunari.  Reprezentantul fondului elen de investiţii a adăugat că dezvoltările de birouri continuă, însă în lipsa unor companii noi pe piaţă există o presiune foarte mare pe proprietarii de astfel de imobile. "Un spaţiu ocupat într-o altă clădire înseamnă un spaţiu eliberat, devenit vacant într-o alta şi practic se creează o competiţie acerbă şi presiune pe costuri", a arătat Macoveiu. În opinia sa, chiar şi în aceste condiţii chiriile nu vor mai scădea în perioada următoare, ci vor urma mai degrabă un trend "stabile-up" (stabil, cu tendinţă de creştere).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.