Investitorii imobiliari au rămas tot pesimişti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Investitorii imobiliari au rămas tot pesimişti

GALERIE
constructii fonduri UE
  • constructii fonduri UE
- +

Sorin Macoveiu, commercial manager Global Finance, a declarat că în prezent nu ar începe dezvoltarea unui proiect de birouri în Bucureşti, menţionând că cererea va rămâne modestă fără o economie solidă, care să favorizeze dezvoltarea companiilor, iar relocările vor domina piaţa de birouri.

 

"Din păcate vremurile astea tulburi ne-au adus într-un loc în care nu putem să facem previziuni, să stabilim un target şi să ştim că luând măsurile potrivite ne atingem scopul. Sunt foarte mulţi factori şi totul depinde şi de nivelul de creştere economică. Pentru a avea o creştere de cerere companiile trebuie să aibă profit, să crească, să se dezvolte, pentru a avea un număr mai mare de angajaţi. Fără o economie solidă nu vom avea o creştere în sânul companiilor. Fără ca ele să-şi crească numărul de angajaţi, ceea ce înseamnă cifră de afaceri mai mare, lucrurile nu vor fi mult mai bune pentru piaţa imobiliară românească şi vom asista în continuare la relocări, la extinderi pe ici pe colo, noi intrări, dar nimic masiv, şi din păcate nu atât de multe încât să ţină pasul cu dezvoltările de clădiri de birouri", a spus Macoveiu. Global Finance deţine complexul de birouri Global City Business Park din Pipera-Tunari.  Reprezentantul fondului elen de investiţii a adăugat că dezvoltările de birouri continuă, însă în lipsa unor companii noi pe piaţă există o presiune foarte mare pe proprietarii de astfel de imobile. "Un spaţiu ocupat într-o altă clădire înseamnă un spaţiu eliberat, devenit vacant într-o alta şi practic se creează o competiţie acerbă şi presiune pe costuri", a arătat Macoveiu. În opinia sa, chiar şi în aceste condiţii chiriile nu vor mai scădea în perioada următoare, ci vor urma mai degrabă un trend "stabile-up" (stabil, cu tendinţă de creştere).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.