De Business

Punem punctul pe știi

Investitorii nu cred în redresarea Deutsche Bank. Declinul acţiunilor continuă

marți, 09 iulie 2019, 12:48
1 MIN
 Investitorii nu cred în redresarea Deutsche Bank. Declinul acţiunilor continuă

Acţiunile Deutsche Bank AG şi-au extins marţi pierderile, deoarece investitorii au dubii că noul director general va redresa cel mai mare grup bancar german.

După ce duminică Deutsche Bank a anunţat că va renunţa la 18.000 dintre cei 91.500 de angajaţi, într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde de euro (8,29 miliarde de dolari), acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu 12% la Bursa din Frankfurt. Marţi, titlurile înregistrau un declin de 5,2%, cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni.

Analiştii susţin că Sewing Christian, director general de doar un an, este îndreptăţit să reducă semnificativ activităţile de tranzacţionare, dar se întreabă dacă planul va putea fi pus în practică într-un moment în care ratele dobânzilor sunt încă scăzute şi băncile din SUA şi-au majorat cota de piaţă în Germania.

"Reducerea activităţilor globale de tranzacţionare şi de investiţii bancare şi scăderea costurilor ar trebui să îmbunătăţească profitabilitatea şi să reducă gradul de îndatorare, iar riscurile legate de execuţie sunt ridicate", a avertizat agenţia de evaluare financiară Fitch.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii