Invitați de marcă la conferinţa „Provocări de securitate în Sud-Estul Europei”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Invitați de marcă la conferinţa „Provocări de securitate în Sud-Estul Europei”

GALERIE
conferintaconferinta securitate cuza (1)conferinta securitate cuza (2)conferinta securitate cuza (3)conferinta securitate cuza (4)conferinta securitate cuza (5)conferinta securitate cuza (6)conferinta securitate cuza (7)conferinta securitate cuza (8)conferinta securitate cuza (9)conferinta securitate cuza (10)conferinta securitate cuza (11)
 • conferinta
 • conferinta securitate cuza (1)
 • conferinta securitate cuza (2)
 • conferinta securitate cuza (3)
 • conferinta securitate cuza (4)
 • conferinta securitate cuza (5)
 • conferinta securitate cuza (6)
 • conferinta securitate cuza (7)
 • conferinta securitate cuza (8)
 • conferinta securitate cuza (9)
 • conferinta securitate cuza (10)
 • conferinta securitate cuza (11)
- +

Conferinţa „Provocări de securitate în Sud-Estul Europei”, o întâlnire internaţională despre rolul României în asigurarea stabilităţii spaţiului Sud - Est European, a debutat în această dimineaţă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În cadrul festivităţii de deschidere, a fost transmis, de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor şi un mesaj din partea preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi al Ministerului Afacerilor Externe, prezentat de către Victor Micula, secretar de stat.

Înainte de începerea dezbaterilor şi prezentărilor, de la ora 9.00, a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografii şi documente cu titlul „100 ani de parteneriat militar între România şi Statele Unite ale Americii şi contribuţia Crucii Roşii în Primul Război Mondial”, care poate fi vizitată în Sala Paşilor Pierduţi.

La Vernisaj au fost prezenţi Mihai Chirica, primarul Iaşului, dar şi Sergiu Nistor, consilier prezidenţial, Abigail Rupp, adjuncta şefului Misiunii de la Ambasada Americii în România.

Învitaţii speciali ai evenimentului au vizitat Aula Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Dezbaterile vor continua în cursul zilei de astăzi, evenimentele urmând să se încheie în jurul orei 15.00.

Evenimentul a avut loc în Aula Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fiind organizat de Think tank-ul New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Primăria Municipiul Iaşi, prin Departamentul Centenar, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Afacerilor Externe.

Printre invitaţii conferinţei se numără Bogdan Aurescu, consilier prezidenţial, fost ministru de Externe, Abigail Rupp, adjuncta Şefului Misiunii, Ambasada SUA în România, Deborah Sanders, de la King’s College, Londra, Marea Britanie, Tomasz Daborowsk, Senior Fellow, Central European Department, Centre for Eastern Studies, Polonia, Laura G. Brent, Cyber Defence Officer, Emerging Security Challenges Division, NATO, Gabriel Dinu, şef departament la Centrul Naţional Cyberint, Serviciul Român de Informaţii, sau Tal Pavel, research fellow, la International Institute for Counter-Terrorism, Israel.

Conferinţa se înscrie în seria evenimentelor dedicate Centenarului – „Iaşi, capitală a României 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce s-a scumpit masiv energia?

Alexandru LĂZESCU

De ce s-a scumpit masiv energia?

Între factorii cei mai importanţi sunt politicile „Green Deal” ale UE, decizii care din raţiuni ideologice, au promovat abordări nerealiste care ignoră realitatea de pe teren.

Filmuletul zilei

opinii

Un punct de vedere cu desăvârşire orb

Nichita DANILOV

Un punct de vedere cu desăvârşire orb

Unele edificii sunt înălţate numai din scaune. În faţa scaunelor se întind nesfârşite alei, străjuite de statui ascunse printre arbori. În centrul oraşului sunt mai multe fântâni arteziene, din care nu ţâşneşte însă apa, ci timp. Oraşul a fost ridicat în plin deşert. Ţâşneşte în schimb nisip şi din când în când, spre seară, sânge în şuvoaie. Singurul locuitor al oraşului este în acelaşi timp rege, judecător, călău, victimă şi mulţime. În oraşul cu un singur locuitor „timpul are o singură secundă” şi „de fiecare acoperiş atârnă câte un deget murdar”.

Septembrie indiano-amnăşan

Michael ASTNER

Septembrie indiano-amnăşan

Păzind cazanul în liniştea amiezii, auzi din când în când căzând câte o nucă ori pe stradă trecând - urcând, coborând - o maşină.

Macro-buzunăreala „liberalizată”

Nicolae CREŢU

Macro-buzunăreala „liberalizată”

Din toate câte bântuie acum în ale noastre media, din România, nu serialul rivalităţii Cîţu vs. Orban pentru şefia PNL, nici „bâlciul” şi pantomima „moţiunilor” de ce (n)zură şi criza guvernării, nu ele sunt cele care îi îngrijorează pe cei mai mulţi oameni ai ţării, încă trăitori între hotarele ei. Şi nici cifrele în creştere ale „valului” Covid-Delta, nici măcar ele, nu îngrijorează, ba chiar să sperie de-a dreptul, atât cât o fac ştirile şi aşteptările privind facturile la electricitate şi gaz sau eliminarea subvenţiei pentru încălzire, tot perspective „luminoase”, cum se vede.

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

Iohannis și Golful

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.