Invitaţia şi discursul de deschidere a anului universitar: ceva şpiluri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Invitaţia şi discursul de deschidere a anului universitar: ceva şpiluri

GALERIE
puls
  • puls
- +

Bună tare socoteala lui dom’ rector Tudorel, care l-a invitat (de fapt, din ce am auzit, cică doar a acceptat, că sforari au fost alţii) pe fostul menistru Daniel Funeriu, perceput în multe medii ca cel mai reformator demnitar în domeniul Educaţiei din 1990 încoace. 

În ceea ce-l priveşte pe fostul menistru, el s-a scos elegant cu aia că a acceptat invitaţia instituţiei, cea mai veche universitate din ţară, şi a făcut abstracţie de oameni. Trebuie crezut, vorba aia, mai este şi-un lup mâncat de oaie!

În ce-l priveşte însă pe dom’ Tudorel, el s-a scos altfel: l-a adus la deschidere taman pe personagiul cel mai îndrăgit de cei mai vehemenţi adversari ai săi. Pare cam întortocheată logica, dar să ştiţi că nu e deloc: dom’ rector are planuri mari, se pare, vom vedea dacă bune sau rele, şi vrea să mai netezească asperităţile. Aşadar: popcorn!

Atenţie la noile metode ale cyber-procurorilor ieşeni!

Să schimbăm olecuţă registrul din politichie şi să trecem niţeluş la Ţaigherie, dragi participanţi la trafic. Printre oamenii legii de aici cică se vorbeşte despre metodele originale prin care au căzut unii colegi în dosarul fripturiştilor de la piţerie, iar ce se aude cică îi cam strânge în spate pe mulţi.

Ar fi vorba, zice-se, de faptul că oamenii au vorbit între ei, sau cu funizorii de friptane, numai pe uaţap, toţi ştiind că aicea totul e criptat. Numai că ce nu ştiau ei: faptul că multe mărci renumite de telefane mobile au în softuleţul lor discret şi o funcţie ascunsă de recuperare a tot ceea ce ai şters. Aşa că a fost o bagatelă pentru procurori să afle tot ce s-a vorbit şi să-i ofere instanţei. Apropo, atenţie mare şi prin premărie sau casa cu pătrate: degeaba aţi şters!

Iaca priza!

Vai de capul şi de zilele noastre, băi fraţilor, dacă am ajuns chiar în halul ăsta! În salonul de spital în care derectorul, premierul şi preşedintele ţării o primesc pe şefa Comisiei Europene, o priză atârna din perete. Mai zi ceva, dacă poţi?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.