anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Invitaţia şi discursul de deschidere a anului universitar: ceva şpiluri

GALERIE
puls
 • puls
- +

Bună tare socoteala lui dom’ rector Tudorel, care l-a invitat (de fapt, din ce am auzit, cică doar a acceptat, că sforari au fost alţii) pe fostul menistru Daniel Funeriu, perceput în multe medii ca cel mai reformator demnitar în domeniul Educaţiei din 1990 încoace. 

În ceea ce-l priveşte pe fostul menistru, el s-a scos elegant cu aia că a acceptat invitaţia instituţiei, cea mai veche universitate din ţară, şi a făcut abstracţie de oameni. Trebuie crezut, vorba aia, mai este şi-un lup mâncat de oaie!

În ce-l priveşte însă pe dom’ Tudorel, el s-a scos altfel: l-a adus la deschidere taman pe personagiul cel mai îndrăgit de cei mai vehemenţi adversari ai săi. Pare cam întortocheată logica, dar să ştiţi că nu e deloc: dom’ rector are planuri mari, se pare, vom vedea dacă bune sau rele, şi vrea să mai netezească asperităţile. Aşadar: popcorn!

Atenţie la noile metode ale cyber-procurorilor ieşeni!

Să schimbăm olecuţă registrul din politichie şi să trecem niţeluş la Ţaigherie, dragi participanţi la trafic. Printre oamenii legii de aici cică se vorbeşte despre metodele originale prin care au căzut unii colegi în dosarul fripturiştilor de la piţerie, iar ce se aude cică îi cam strânge în spate pe mulţi.

Ar fi vorba, zice-se, de faptul că oamenii au vorbit între ei, sau cu funizorii de friptane, numai pe uaţap, toţi ştiind că aicea totul e criptat. Numai că ce nu ştiau ei: faptul că multe mărci renumite de telefane mobile au în softuleţul lor discret şi o funcţie ascunsă de recuperare a tot ceea ce ai şters. Aşa că a fost o bagatelă pentru procurori să afle tot ce s-a vorbit şi să-i ofere instanţei. Apropo, atenţie mare şi prin premărie sau casa cu pătrate: degeaba aţi şters!

Iaca priza!

Vai de capul şi de zilele noastre, băi fraţilor, dacă am ajuns chiar în halul ăsta! În salonul de spital în care derectorul, premierul şi preşedintele ţării o primesc pe şefa Comisiei Europene, o priză atârna din perete. Mai zi ceva, dacă poţi?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.