anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Invitație: dezbatere pe tema bullying-ului în rândul adolescenților

GALERIE
bullying
 • bullying
- +

Editura Gama organizează sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 10.30, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ din Copou, o dezbatere despre unul dintre cele mai grave fenomene cu care se confruntă adolescenții de azi: bullying-ul.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Clubul Logos (inițiat și coordonat de Serinella Zara, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ din Iași), face parte din cel mai recent proiect educațional lansat de Editura Gama, „Let’s talk about…”, care își propune ca, pornind de la romanele pentru adolescenți publicate în subdivizia Gama Imago, să abordeze teme de interes pentru copii, părinți și profesori care să fie dezbătute atât în mediul online, cât și în cadrul unor întâlniri-eveniment.

La dezbaterea despre bullying vor participa elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu“, Dana Harip, coordonator de proiect în cadrul Asociației Salvați Copiii Filiala Iași, Irina Rusu, psiholog și psihoterapeut în cadrul Equilibria Center, Oana Rotaru, psiholog, psihoterapeut și fondatoare a Asociației ROR, Oana Dobre-Dimofte, fondatoarea primei platforme online dedicate educației private, educatieprivata.ro, și Alexandra Ignat, autoare a blogurilor Pauze pentru cafea și Ignații. Moderatori vor fi: Serinella Zara, profesor de limba și literatura română, și Anca Baciu, specialist în comunicare.

1 din 4 copii din școlile românești este victimă a bullying-ului în mod repetat

Editura Gama a lansat în luna martie primul episod al proiectului educațional „Let’s talk about…” pe care l-a dedicat bullyingului, pornind de la tema romanului 7 zile, scris de Eve Ainsworth și apărut în Gama Imago.

Deși este un subiect care apare din când în când în agenda publică, bullyingul este încă insuficient conștientizat de toți cei implicați, iar statisticile sunt cu adevărat îngrijorătoare.

… 82% din situaţiile de bullying au loc în şcoli

… 32% dintre copii sunt excluși în mod frecvent din activitățile de grup din cadrul școlii

… 23% dintre copii sunt amenințați cu excluderea din grup

… 24% dintre copii au raportat că sunt în mod constant umiliți în fața altor copii

… 37% dintre copii sunt victime ale zvonurilor negative împrăștiate în comunitatea școlară

… 68% dintre copii confirmă că bullying-ul cibernetic are loc pe rețelele sociale.

Ce își propune Editura Gama? Ca prin intermediul acestui proiect, următoarele mesaje să ajungă către:

Cei hărțuiți – Copiii hărțuiți să învețe să comunice ce li se întâmplă părinților sau cadrelor didactice.

Hărțuitori – Comportamentul hărțuitorilor trebuie analizat de personal specializat, psihologi, pentru a descoperi ce anume îi determină să reacționeze violent.

Martori la hărțuire – Copiii care sunt martori la astfel de situații să nu le dea amploare filmându-le, ci să solicite ajutorul unei persoane adulte.

Până acum, au acceptat invitația Editurii Gama de a discuta atât despre bullying, cât și despre cartea 7 zile psihologul Diana Teodorescu, Serinella Zara, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iaşi și inițiatoarea clubului Logos, Anamaria Ghiban, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi  și autor al blogului anamariaghiban.ro, Andreea Iulia Toma de la Bookhub.ro, Anca&Ema, semnatarele Blogului în tandem, Cristian Petre, autorul blogului JurnalulUnuiTata.ro, Sandra Negrea și Evelina Munteanu, autoarele blogului The Hearabouts, booktuber-ii Vanilla MoonBooks, Irina Citește, Dariana Citește, Alexandra’s Books și Tea scrie și citește.

Răspunsurile invitaților campaniei sunt disponibile pe blogul Editurii Gama și pe paginile de Facebook Gama Imago și Editura Gama.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.