anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESĂ

Invitație la Women in Soft Camp, eveniment organizat de echipa de robotică Peppers

GALERIE
robotica, peppers
 • robotica, peppers
- +

Peppers este o echipă din cadrul atelierului de robotică CyLiis, cel mai mare atelier de robotică din Iași destinat elevilor de liceu din cadrul Liceului Teoretic de Informatică „Gr. Moisil“. Scopul principal al echipei este participarea în cadrul celei mai mari competiții internaționale de robotică FTC (FIRST Tech Challenge). Rezultatele deosebite, grație muncii, ambiției și perseverenței, au propulsat echipa în fruntea clasamentului regional. Drept urmare, au primit premiul “Connect-Motivate Award” în sezonul 2019-2020, și premiul “Control Award” în sezonul 2020-2021. 
 

În același timp, introducerea educației STEM(știință, tehnologie, inginerie și matematică) în comunitate este de mare relevanță pentru echipă, întrucât reușește să promoveze principiile de educație nonformală și științele în planul ieșean în fiecare an prin evenimente dedicate educației care atrag un număr semnificativ de participanți.

Echipa de robotică dorește să organizeze cea de-a doua ediție a evenimentului Women in Soft Camp, realizat împreună cu Soft Education Srl, organizatorul Soft Camp, tabăra fiind o experiență educațională, timp de o săptămână, pentru elevii de liceu. Scopul este prezentarea oportunităților oferite de domeniul IT și identificarea disciplinei din IT pentru care fiecare elev ar fi mai potrivit. 

Evenimentul va avea loc pe 25 și 27 Martie și va fi în format online, pentru a acorda posibilitatea tuturor elevilor și studenților din țară de a participa. Activitatea constă într-o serie de webinare susținute de femei ce activează pe ramuri variate ale domeniului IT.
Vineri, 25 Martie, vor avea loc, începând cu ora 17:30, 2 discuții pe temele: robotica și mecatronica în România și facultăți din domeniul IT, acestea fiind susținute de experți din domeniu.

Duminică, 27 Martie, începând cu 9:30, va începe seria de webinare. Vom avea prezenți speakeri din domenii precum: programare, inteligență artificială, testare, securitate cibernetică și altele.
Pentru înscrieri, puteți accesa link-ul https://forms.gle/6xeeCkEVyWdMGu5Y9 , iar pentru mai multe detalii, puteți accesa paginile echipei de Facebook Peppers și Instagram @cyliispepp și paginile Soft Education Srl de Facebook Soft Education și Instagram @softeducation2016 .

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.