Iohannis a decorat un medic din Iaşi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Iohannis a decorat un medic din Iaşi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”

GALERIE
Grigoras Ioana
  • Grigoras Ioana
- +

Preşedintele Klaus Iohannnis a declarat, marţi la ceremonia de decorare a unor personalităţi civile din domeniul medical care au contribuit la gestionarea epidemiei de COVID-19, cu prilejul Zilei Naţionale, că este impresionant cum au luptat medicii contra pandemiei de coronavirus, indiferent dacă munca lor a fost în ţară sau în afara graniţelor. Şeful statului a apreciat şi faptul că mulţi medici s-au oferit voluntari şi au participat la misiuni prin care i-au ajutat pe oamenii din alte state care au importante comunităţi româneşti să lupte cu pandemia.

„De Ziua Naţională, urmăm tradiţia de a onora meritele celor care îşi pun viaţa în slujba protejării cetăţenilor români, a identităţii naţionale, a valorilor şi a instituţiilor fundamentale ale statului român. Curaj, responsabilitate, altruism sunt valori definitorii ale celor către care ne îndreptăm recunoştinţa astăzi, ca reper deosebit de speranţă şi solidaritate. În mod normal, sala aceasta ar fi fost neîncăpătoare dacă am fi avut posibilitatea să mulţumim tuturor celor care au contribuit la limitarea efectelor pandemiei şi la salvarea de vieţi. Vă rog să acceptaţi recunoaşterea oferită astăzi şi în numele colegelor şi colegilor de breaslă. Dumneavoastră, cei din linia întâi, luptaţi neobosit pentru viaţă, de multe ori cu riscul propriei siguranţe. Prin acţiunile dumneavoastră, scrieţi o istorie discretă, dar de netăgăduit, a onoarei şi demnităţii, construind o nouă realitate bazată pe încredere în unitate şi solidaritate. Prin dăruirea de sine şi prin dovada permanentă de simţ al datoriei, onoraţi vocaţia de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru şi cât de dificil este să fiţi în prima linie. Dragostea dumneavoastră pentru viaţă şi semeni ne inspiră şi ne responsabilizează”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că munca medicilor este importantă şi din perspectivă umanitară, dar şi prin gaptul că demonstrează că numai prin colaborarea cu partenerii din alte state putem fi eficienţi în lupta cu pandemia de SARS-CoV-2.

„O parte dintre dumneavoastră v-aţi oferit voluntari pentru a ajuta oamenii din state cu importante comunităţi româneşti să lupte cu noul coronavirus, participând la misiuni care v-au dus departe de casă, de cei dragi. Munca dumneavoastră este una importantă nu doar din perspectiva umanitară, ci şi pentru că ne arată că numai colaborând cu parteneri din alte ţări putem fi eficienţi în lupta cu pandemia. La fel cum accesul la un vaccin este facilitat de Uniunea Europeană, schimbul de informaţii, resurse şi experienţă poate înlesni eforturile noastre de protejare a sănătăţii populaţiei. În ciuda limitărilor apărute în actul educaţional, impuse de contextul epidemiologic, marile noastre universităţi de medicină şi farmacie au continuat să depună eforturi pentru formarea profesioniştilor de care avem nevoie pentru a proteja sănătatea românilor pe termen lung. Mulţi medici au depus eforturi supraomeneşti pentru a împăca, în această perioadă, calitatea de dascăl cu turele lungi de muncă în spitale. Indiferent dacă munca medicilor s-a derulat în ţară sau peste graniţe, este impresionant modul în care aceştia s-au pus în slujba luptei contra pandemiei, indiferent de frontul în care a fost nevoie de ei”, a completat preşedintele.

El a adăugat că este impresionat şi felul în care s-a mobilizat mediul universitar pentru a-i ajuta pe colegii din spitale.

Tot impresionant este şi modul în care cei care urmează să intre în această nobilă meserie au înţeles să urmeze valorile profesiei şi să devină voluntari în spital, pentru a suplimenta numărul de salvatori. Mobilizarea mediului universitar pentru a-şi ajuta colegii din spitale stă sub semnul solidarităţii şi este un model demn de urmat pentru noi toţi. Mă înclin cu recunoştinţă şi profund respect, în numele statului român, în faţa dumneavoastră! Vă mulţumesc şi vă doresc multă sănătate”, a concluzionat şeful statului. 

În semn de apreciere pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, preşedintele Klaus Iohannis a conferit:

„- Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului Naţional de Sănătate Publică, doamnei dr. Anghel Maria Nina (Moineşti), doamnei dr. Băloi Adelina (Timişoara), domnului dr. Bărbat Marius-Teodor (Cluj-Napoca), domnului dr. Botea Dragoş Florin (Oradea), doamnei as. med. pr. Casoni Maria-Elena (Târgu-Mureş), doamnei dr. Dacz Monika Erika (Oradea), domnului dr. Florea Marc (Oradea), doamnei dr. Georgescu Corina Maria (Timişoara), doamnei dr. Gherman Ada Sonia (Cluj-Napoca), doamnei dr. Grigoraş Ioana (Iaşi), domnului dr. Henţia Ciprian Adrian (Timişoara), doamnei dr. Lupse Mihaela Sorina (Cluj-Napoca), doamnei dr. Pascal Ema-Raluca (Reşiţa), doamnei as. med. pr. Pop Alexandra-Angela (Oradea), doamnei dr. Sandu Monica Andreea (Bucureşti) şi domnului dr. Suciu Alin Aurel Raul (Oradea);

- Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a doamnei as. med. Bordianu Gabriela-Ioana (Bacău)”.

De asemenea, în semn de recunoştinţă pentru calitatea procesului educaţional şi a excelenţei academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler:

„- Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti;

- Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca;

- Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi;

- Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara;

- Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş;

- Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.