Iohannis a promulgat legea pentru instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iohannis a promulgat legea pentru instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu”

GALERIE
Tudor Vladimirescu
  • Tudor Vladimirescu
- +

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea pentru instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” şi declararea lui Tudor Vladimirescu şi a Ecaterinei Teodoroiu, drept eroi ai naţiunii române, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, ceremoniile se vor desfăşura anual, pe 23 ianuarie, respectiv, 22 august şi pot fi marcate de autorităţile centrale şi locale, cât şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific.

„Se instituie anul 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” în România. Cu prilejul sărbătoririi „Anului Tudor Vladimirescu” se organizează evenimente menite să marcheze aspecte cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la Revoluţia de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu şi care a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaştere naţională a României. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi/sau financiar, după caz, pentru programe de promovare a „Anului Tudor Vladimirescu”. Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot include în programul zilei aspecte de la evenimentele ocazionate de sărbătorirea „Anului Tudor Vladimirescu”, arată actul normativ promulgat de şeful statului.

Cititi si: Klaus Iohannis l-a convocat la o şedinţă de urgenţă pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

De asemenea, „se declară erou al naţiunii române Tudor Vladimirescu, pentru rolul marcant, curajul, eroismul şi sacrificiul lui din timpul Revoluţiei din 1821”. Conform sursei citate, „se declară eroină a naţiunii române Ecaterina Teodoroiu, pentru rolul marcant, curajul, eroismul şi sacrificiul ei din timpul Primului Război Mondial”.

Ceremoniile se vor desfăşura anual, în data de 23 ianuarie, respectiv, 22 august şi pot fi marcate de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific, mai arată sursa menţionată.

„Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot sprijini material sau logistic organizarea şi desfăşurarea programelor şi manifestărilor prevăzute la art. 4, în limita alocărilor bugetare. Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot include în programul zilei aspecte de la evenimentele ocazionate de la manifestările dedicate acestor sărbători”, conform legii promulgate.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.