Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Iohannis: Băsescu nu face declaraţii gratuite; încearcă să-i despartă pe Ponta şi Antonescu

GALERIE
iohannis
  • iohannis
- +

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, că preşedintele Traian Băsescu "nu face declaraţii gratuite" şi că atunci când susţine că l-ar vota în turul doi pe Crin Antonescu, şi nu pe Victor Ponta, încearcă "să-i despartă un pic" pe cei doi.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum i se pare declaraţia şefului statului potrivit căreia în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale l-ar vota pe Crin Antonescu, şi nu pe Victor Ponta, el răspunzând: "În niciun fel nu mi se pare".

Întrebat dacă preşedintele a vorbit serios, Iohannis a afirmat că "preşedintele Băsescu nu face declaraţii gratuite".

"Preşedintele Băsescu vorbeşte întotdeauna intenţionat. Dacă serios sau nu, să evalueze altcineva. El nu face declaraţii gratuite. Eu bănuiesc că face în această perioadă aceste declaraţii pentru a încerca să-i despartă un pic pe Ponta şi pe Antonescu", a completat Iohannis, care a precizat că speră ca şeful statului să nu reuşească în acest demers.

În plus, întrebat dacă şansele ca liderul PNL să fie candidatul USL la preşedinţie cresc sau scad cu timpul, având în vedere desele dispute dintre cei doi, Iohannis a spus: "Divergenţe or să mai tot apară. Nu se va termina. Dacă cresc sau scad şansele cu timpul? Eu cred că vor creşte".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că între Victor Ponta şi Crin Antonescu în turul doi la prezidenţiale nu va ezita să pună votul pe liberal, pentru că, deşi aceştia sunt "două belele", liderul PNL "măcar nu minte de dimineaţă până seara".

El a adăugat că cei doi au reputaţie proastă.

Băsescu a precizat însă că dacă dreapta nu va face nimic pentru a obţine un scor bun la europarlamentare astfel încât să poată pune probleme la prezidenţiale, iar în turul doi vor intra Victor Ponta şi Crin Antonescu, atunci el în va alege pe liberal.

"Între Ponta şi Antonescu nu voi ezita să pun votul pe Antonescu", a spus Băsescu, precizând că Antonescu, spre deosebire de premier, măcar nu a vrut să aibă titlu de doctor fără să merite şi nu minte de dimineaţă până seara.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri