anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

Iohannis şi Ponta vor da „mână cu mână”, prinzându-se în horă, de Ziua Unirii la Iaşi

GALERIE
ponta iohannis
  • ponta iohannis
- +

Premierul Victor Ponta va fi prezent la Iaşi, la manifestările organizate în oraş de Ziua Unirii, a anunţat primarul Gheorghe Nichita, care a precizat că municipalitatea va oferi participanţilor la eveniment 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, dar şi vin fiert.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a declarat că premierul Victor Ponta va fi prezent la Iaşi pe 24 ianuarie, pentru a asista la manifestările organizate în oraş de Ziua Unirii.

Potrivit lui Nichita, Ponta va ajunge şi la manifestările de la Focşani.

"Am confirmarea premierului Victor Ponta că va veni la Iaşi pe 24 ianuarie. El va fi prezent la Iaşi, apoi va merge şi la Focşani. Am trimis invitaţii la toate instituţiile, am invitat parlamentari, şefi de consilii judeţene şi primari”, a afirmat Gheorghe Nichita.

Potrivit edilului ieşean, manifestările oficiale vor avea loc în Piaţa Unirii din Iaşi şi vor cuprinde un moment folcloric, recitarea unui text istoric de către actori ieşeni, o slujbă religioasă, discursurile oficiale, depunerile de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o paradă militară, precum şi hora Unirii.

După încheierea manifestărilor oficiale, primăria va oferi participanţilor la eveniment 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, precum şi vin fiert.

În cursul serii este programată retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Iaşi, pe traseul Piaţa Unirii-Piaţa Culturii.

"Pentru prima dată, 24 ianuarie este declarată sărbătoare naţională, legea fiind votată la sfârşitul anului trecut în Parlament. A fost o dorinţă a comunităţii locale, gestul fiind o recunoaştere a rolului Iaşiului în unirea principatelor române”, a afirmat Gheorghe Nichita.

La manifestările oficiale organizate la Iaşi pe 24 ianuarie va fi prezent şi preşedintele Klaus Iohannis, şeful statului urmând să ajungă în oraş direct de la Chişinău, unde va face o vizită oficială.

Anul trecut, Victor Ponta nu a participat la manifestările de la Iaşi prilejuite de împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor.

CITIŢI ŞI: SURPRIZĂ! Preşedintele Klaus Iohannis vine la Iaşi de Ziua Unirii, pe 24 ianuarie

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.