Ion Caramitru şi Aurelian-Octav Popa vor susține un recital la Gala Scriitorii Anului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ion Caramitru şi Aurelian-Octav Popa vor susține un recital la Gala Scriitorii Anului

GALERIE
ion_caramitru
  • ion_caramitru
- +

Va avea loc un interesant recital al actorului Ion Caramitru şi clarinetistului Aurelian-Octav Popa. Se va acorda premiul „Scriitorul Anului“. Printre nominalizaţi, nume cu greutate ale literaturii româneşti actuale.

Cea de-a III-a ediţie a Galei Scriitorii Anului va aduce la Iaşi scriitori importanţi ai literaturii române contemporane. Gala se va desfăşura astăzi, de la ora 18, în Sala Chopin de la Palas Mall. În cadrul acestui eveniment va fi acordat unul dintre cele mai importante premii literare din România, premiul „Scriitorul Anului“.

Invitaţii speciali ai serii sunt actorul Ion Caramitru şi clarinetistul Aurelian-Octav Popa, care vor susţine recitalul extraordinar „Dor de Emi­nescu“.

Scriitorii nominalizaţi pentru fiecare lună: Alex Ştefănescu, Mihai Zamfir, Irina Petraş, Lucian Vasiliu, Liviu Ioan Stoiciu, Dan Stanca, Vasile Dan, Nicolae Prelipceanu, Ioan T. Morar, Horia Gârbea, Sorin Lavric şi Horia Roman Patapievici.

Manifestările din cadrul Galei Scriitorii Anului au început încă de ieri, în cadrul unui eveniment la care cei 12 scriitori nominalizaţi s-au întâlnit cu elevii de Colegiile „Costache Negruzzi“, „Emil Racoviţă“, „Octav Băncilă“ şi „Garabet Ibrăileanu“. La întâlnirea de ieri au participat şi preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Mano­lescu, prim-vicepreşedintele Varujan Vosganian şi vicepre­şedintele Gabriel Chifu.

Gala Scriitorii Anului este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Iaşi prin Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ a Municipiului şi Uniunea Scriitorilor din România, fiind cofinanţat de Ministerul Culturii şi sponsorizat de BRD – Groupe Société Générale.

Juriul anual, votat de Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România, este format din scriitori şi critici literari, aceştia fiind Gabriel Chifu (preşedinte), Mircea Mihăieş, Dan Cristea, Daniel Cristea-Enache, Ioan Holban, Ion Simuţ şi Răzvan Voncu. Juriul a ales în fiecare lună, din noiembrie 2017 până în octombrie 2018, Scriitorul lunii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.