Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ionel Agrigoroaei, senator de Iași, campion la traseism politic, și-a doborât propriul record

GALERIE
agrigoaroaie
  • agrigoaroaie
- +

„Marian Vanghelie, ca şi mine, a crescut şi s-a format în rândul oamenilor simpli“, spune senatorul Agrigoroaei.

 

Senatorul Ionel Agrigoroaei pare să fi bătut toate recordurile traseismului politic, inclusiv propriul record. Fostul democrat-liberal, social-democrat, popular şi progresist, şi-a găsit de ieri un nou partid şi un nou şef. Agrigoroaei şi-a anunţat înscrierea în Partidul Dreptăţii Sociale, partid a cărei conducere a fost preluată săptămâna trecută de fostul social-democrat Marian Vanghelie.

Vrea să taxeze supermarketurile

„O parte a activităţii mele parlamentare nu o pot îndeplini decât făcând parte dintr-un partid al Dreptăţii Sociale care să fie apropiat de oamenii simpli, printr-un om cum este Marian Vanghelie, care ca şi mine, a crescut şi s-a format în rândul oamenilor simpli. Amândoi ştim ce înseamnă munca şi traiul greu, putem să-l înţelegem pe omul neajutorat care este reprezentat, la ora actuală, în România, de un procent trist de 60%. Am ales acest partid, al Dreptăţii Sociale, pentru că de 25 de ani, partidele politice nu au îmbunătăţit viaţa românului de rând, ci dimpotrivă, acesta trăieşte tot mai greu, iar nivelul de trai scade zi de zi“, a declarat Agrigoroaei.

Acesta şi-a anunţat ca priorităţi după înscrierea în PDS promovarea majorării alocaţiei pentru copii la 100 de euro, faţă de aproximativ 18 euro în prezent, condiţionată de prezenţa obligatorie la şcoală. „Am propus, de asemenea, modelul Poloniei care taxează supermarketurile şi băncile, investitorii străini, cu o taxă de responsabilizare care are ca obiect stimularea natalităţii, copiii fiind posibili viitori clienţi ai lor“, a spus senatorul. Acesta propune şi impunerea unei perioade de garanţie a lucrărilor publice de minim 10 ani, ca şi creşterea salariului minim la 1.500 de lei lunar.

Anul şi partidul

De la intrarea sa în politică, Ionel Agrigoroaei şi-a schimbat partidul aproape anual. În 2008, el a fost ales consilier local din partea PDL. Ulterior, a trecut la PSD, pentru a ajunge pe lista de candidaţi la Consiliul Local din partea PPDD, în 2012. S-a retras de pe listă, dar nu şi din partid, fiind ales senator din partea partidului lui Dan Diaconescu. În decembrie 2013, a demisionat din PPDD, înscriindu-se în aceeaşi zi în UNPR. După şase luni, a părăsit şi UNPR, revenind la PPDD. În februarie 2015, a demisionat iar din PPDD, pentru a se înscrie din nou în UNPR.

La sfârşitul lunii trecute, Ionel Agrigoroaei a anunţat că s-a înscris în PMP, la solicitarea reprezentanţilor acestui partid, afirmaţie negată ferm de liderul filialei ieşene a PMP, deputatul Petru Movilă. În decembrie 2015, Agrigoroaei a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat să presteze şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, în dosarul în care este acuzat că a luat de la o bancă un împrumut în baza unor acte false. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri