Ionuţ Stroe: Stadionul Arcul de Triumf va fi deschis tuturor sporturilor, nu există exclusivităţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ionuţ Stroe: Stadionul Arcul de Triumf va fi deschis tuturor sporturilor, nu există exclusivităţi

GALERIE
Stadionul Arcul de Triumf
  • Stadionul Arcul de Triumf
- +

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că Stadionul Arcul de Triumf va fi o arenă pentru toate sporturile, nu numai pentru rugby.

"PSD a iniţiat o lege în Parlamentul României pe subiectul ăsta. Ca să liniştim cumva apele, atât timp cât în această ţară legile sunt respectate şi interesul public este respectat şi protejat, baza de la Arcul de Triumf va fi deschisă tuturor sporturilor după finalizarea lucrărilor, pentru a fi utlizată la potenţialul maxim şi pentru a deservi interesul public. În concluzie, nu există exclusivităţi pe bani publici. Arena va fi utilizată prioritar pentru sport şi, pe lângă toate meciurile şi evenimentele sportive, culturale, artistice care vor putea fi găzduite aici, şi echipa naţională de rugby va putea considera în continuare această arenă, Arcul de Triumf, drept acasă, raportându-ne la tradiţie. Eu vreau să-i asigur cei de la rugby şi pe toţi iubitorii rugbiului din această ţară că pot utiliza acest stadion fără niciun fel de problemă, nu vor avea niciun fel de restricţii, condiţionare. Noi, MTS, oricum îi sprijinim şi din punct de vedere financiar, logistic, federaţia are sume considerabile acordate de stat, le asigurăm în mare parte bugetul pentru pregătirea sportivă, pentru deplasări, turnee şi o vom face în continuare. Însă acolo este vorba de o investiţie uriaşă, este vorba de zeci de milioane de euro din bugetul public. Arcul de Triumf nu mai este un teren de rugby, s-a transformat într-o bază sportivă complexă şi ultramodernă, este o bază sportivă care în luna august va avea mult mai multe facilităţi faţă de vechiul teren de rugby dinainte. Oportunitatea şi raţiunea construirii acestui nou stadion au constituit-o Euro-2020. Este cel mai important eveniment sportiv găzduit vreodată în România, care a făcut posibilă demararea la vremea respectivă, în 2013, a unei serii importante de investiţii pentru dezvoltarea infrstructurii sportive şi de transport în România. În concluzie, aici se vor desfăşura foarte multe evenimente sportive importante, pregătirea echipelor pentru Euro-2020, campionate europene, mondiale, evenimente internaţionale, meciuri din competiţiile interne, evenimente culturale, aşa cum se întâmplă pe orice arenă modernă din Europa, din lume. Din păcate, această discuţie legată de arena Arcul de Triumf a fost poluată politic de PSD, prin faptul că au iniţiat o lege, care este în momentul de faţă în dezbatere parlamentară, prin care vor să anuleze şi să transfere dreptul de administrare al statului către o federaţie, federaţia de rugby. PSD a încercat în mod fals să creeze un conflict între iubitorii de rugby şi iubitorii de alte sporturi. Am văzut declaraţii, fel de fel de dispute privind administrarea sau folosinţa acestui stadion asociate cu interesele private ale unora sau altora. Această problemă nu există, este una falsă", a declarat Stroe, la ProX.

El a precizat că nu se poate pronunţa cu privire la Stadionul Steaua, care se află în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

"La stadionul Ghencea, el va avea un administrator, Ministerul Apărării Naţionale, la fel cum este Ministerul Tineretui şi Sportului la Arcul de Triumf. Acolo este o dispută veche care se află pe rolul instanţelor, între CSA Steaua şi FCSB. Nu eu, ca ministru al Tineretului şi Sportului, decid cu privire închirierea acestor bunuri aflate în adminsitrarea altor entităţi sau instituţii publice, respectiv Ministerul Apărării. Aceste închirieri, aceste folosinţe sunt reglementate legal. Nu fac aprecieri ce se întâmplă acolo, între vechea, fosta sau actuala... Şi la Craiova e o situaţie similară şi nu am făcut aprecieri publice, dar ştiu că sunt situaţii asupra cărora se vor pronunţa instanţele", a spus Stroe.

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat că doreşte ca echipa lui să joace pe Stadionul Arcul de Triumf. În acelaşi timp, preşedintele FRR, Alin Petrache, vrea să obţină administrarea arenei, pentru a fi folosit exclusiv pentru rugby.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.