anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

IPS Teofan a hirotesit o nouă stareţă la Mănăstirea Lebăda din Botoşani

GALERIE
teofan
  • teofan
- +

Weekendul trecut, Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a fost la Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci“ - Lebăda, din Zăiceşti, judeţul Botoşani, unde a săvârşit Sfânta Liturghie şi a oficial rânduiala de hirotesie a noii stareţe, Doroteia Dulgheru. 

Reprezentanţii Episcopiei Iaşilor anunţă că ceremonia a avut loc alături de un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, IPS Teofan apreciind că obştea de la Lebăda, de dimensiuni mici, aflată aproape de oraş, reuşeşte totuşi să menţină o atmosferă separată de haosul din urbea Botoşanilor. „Sunteţi înconjurate de pădure şi de câmpurile frumoase care vă descoperă măreţia creaţiei lui Dumnezeu şi purtarea Sa de grijă. Rostul unei sfinte mănăstiri este să se mântuiască cei din obşte şi, prin rugăciunea lor, să ajute şi la mântuirea lumii. Mănăstirea este locul în care, încă de pe pământ, se arată în mod mai deplin decât în lume taina Împărăţiei Cerurilor“, a spus, în timpul slujirii, IPS Teofan, după cum precizează reprezentanţii Arhipeiscopiei Iaşilor.

Doroteia Dulgheru a primit ascultarea de stareţă după retragerea monahiei Filofteia Stâncă, care a ajuns acum la vârsta de 82 de ani. Mănăstirea este înfiinţată din 2011, la început fiind şase maici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Cosmin PAȘCA

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Profesorii au pus mâna pe „arătător”, dar li-s încă dragi guvernanţii şi nu sunt dispuşi să-i bată la palmă.

opinii

Ochiul dracului

Briscan ZARA

Ochiul dracului

Dacă la început banii stăteau cuminţi în puşculiţă şi erau scoşi doar la zile negre sau la mare nevoie, azi zboară neîncetat şi ne conduc viaţa, fiecare aspect al vieţii, dintre cele mai intime. (...) Şi pentru că se mişcă atât de repede, că sunt volatili, banii acaparează tot ce mişcă. În curând probabil şi aerul pe care îl vom respira va veni cu un preţ, dacă nu cumva deja vine…

Regină pe un tron din paie

Cristina DANILOV

Regină pe un tron din paie

În rolurile de conducere, spune o vorbă, adeseori, femeile îşi tratează subordonaţii de sex feminin mult mai aspru decât bărbaţii sau decât îi tratează pe subordonaţii-bărbaţi. Instrumentele lor, de cele mai multe ori, spune aceeaşi vorbă, includ lovituri sub centură, remarci răutăcioase, alteori nepăsare, ignoranţă, marginalizare ce conduc la demisii sau transferuri din partea salariatelor. Cât adevăr cuprind aceste afirmaţii?

Artişti în dialog

Mihai DORIN

Artişti în dialog

Doi importaţi pictori ieşeni – Ofelia Huţul şi Gheorghe Lungu – şi-au reunit creaţiile recente sub genericul Între alb şi negru, la Memorialul Eminescu de la Ipoteşti. Instituţia de cultură ce îşi datorează existenţa iniţiativei regretatului actor şi om de cultură Ion Caramitru, gândită să reunească artişti de pretutindeni sub semnul geniului şi moştenirii eminesciene, a devenit în ultimele decenii o rampă de lansare pentru tinerele talente, pe de o parte, şi de consacrare, pe de altă parte. 

pulspulspuls

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Unu la mână: s-o spunem din prima, ca să nu ne iasă vorbe că nu susţinem mişcarea, arsul caloriilor, cardio, salvarea planetei, alea, alea... 

Caricatura zilei

Grupul de Comunicare Strategică

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri