anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

IPS Teofan: „Înaltpresfinţitul Pimen este viu”. 40 de zile de la moartea prelatului din Suceava

GALERIE
pimen
  • pimen
- +

IPS Arhiepiscop Pimen a fost pomenit ieri la 40 de zile de la moartea sa la Suceava şi Sihăstria Putnei, la slujbele de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava şi de la Mănăstirea Sihăstria Putnei participând şi Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi locţiitor de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, alături de alţi ierarhi ai Bisericii.

Slujba liturghiei de la Măsăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava Sfânta a fost săvârşită de către un sobor de preoţi şi arhierei, alături de IPS Teofan, urmată de slujba Parastasului. De asemenea, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, a fost oficiată slujba Trisaghionului la mormântul lui IPS Pimen.

În cadrul cuvântului de învăţătură susţinut de către IPS Teofan, acesta a subliniat faptul că nu trebuie să cădem în deznădejde şi că, deşi „ne-a lăsat părintele Pimen orfani”, acesta se află acum în Împărăţia Sfintei Treimi.

„În aceste 40 de zile, în mintea multora şi în inima celor mai mulţi şi pe buzele tuturor au fost rostite cuvinte precum «Bunul nostru arhiepiscop ne-a părăsit; Suntem mai săraci sau ne-a lăsat părintele Pimen orfani». Aceste cuvinte sunt fireşti a fi rostite într-o clipă de plecare a celuia care a fost printre noi multă vreme. În acelaşi timp, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel, noi nu suntem precum cei care nu au nădejde, tristeţe da, dar nădejde mai presus de toate, căci Hristos a Înviat, şi dacă Hristos a înviat, El s-a făcut început învierii tuturor oamenilor şi în numele acestei credinţe în Înviere ştim că Înaltpresfinţitul Pimen este viu şi este mai viu decât suntem noi unii în faţa altora acum şi cei asemenea nouă”, a subliniat IPS Teofan, care a adăugat faptul că IPS Pimen avea ceva din Sfâtul prooroc Ilie, fiind „ferm, necruţător adesea, rugător şi postitor”.

Duminică, Municipiul Suceava a ţinut zi de doliu, iar toate instituţiile publice din oraş au coborât drapelele în bernă, decizia fiind luată de către primarul Ion Lungu după discuţii avute cu IPS Teofan şi episcopul Damaschin Dorneanul. Edilul a subliniat că decizia a fost luată în semn de respect pentru activitatea arhiepiscopului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O epavă la primărie

Cătălin ONOFREI

O epavă la primărie

Cum vrea Băsescu să iasă din politica naţională.

Filmuletul zilei

opinii

Un lider, un afacerist, un oportunist

Briscan ZARA

Un lider, un afacerist, un oportunist

Aceasta este mai degrabă o parabolă, dar cu întâmplări şi personaje rupte din realitatea prin care am trecut eu în această vară.

Cum (nu) se consolidează o democraţie

Ciprian IFTIMOAEI

Cum (nu) se consolidează o democraţie

Democraţia se află într-un regres din ce în ce mai pronunţat în multe ţări ale lumii, chiar şi în cele considerate odinioară democraţii avansate: SUA, Marea Britanie, unele ţări membre UE. Doar 5,7% din populaţia lumii trăieşte astăzi în ţări cu democraţii consolidate. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (I)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (I)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină!

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor: iaca pe unde au intrat cu forţa în casa de miliardar cagulaţii de la Iaşi!

Bombiţa bombiţelor: iaca pe unde au intrat cu forţa în casa de miliardar cagulaţii de la Iaşi!

Ia-auzi una tare pe azi, stimabile cetitoriu, onorat auditoriu sau preţuit telespectatoriu, una venită aseară cu ultimul tramvai la redacţie! 

Caricatura zilei

Magie

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.