IPS Teofan, în Pastorala de Crăciun: „O şansă de a pune începutul cel bun în viaţa noastră”

duminică, 20 decembrie 2020, 11:58
2 MIN
 IPS Teofan, în Pastorala de Crăciun: „O şansă de a pune începutul cel bun în viaţa noastră”

Viața oamenilor a fost tulburată profund în acest an, iar dincolo de teamă și confuzie, trăim în incertitudine, fără să știm când se va încheia epidemia de COVID-19. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, spune că trebuie să ne păstrăm speranța și credința.

În Pastorala de Crăciun, transmisă credincioșilor pe care îi păstorește, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, susţine că acest an, pe cale să se încheie, a adus multă tulburare în viața tuturor.

„Suntem la capătul unui an care a tulburat profund viaţa întregii lumi. Epidemia ivită în iarna trecută a adus multă durere, teamă, confuzie şi nelinişte în sufletele noastre. Oameni dragi nouă ne-au părăsit pe neaşteptate, mutându-se la cele veşnice, unii au trecut prin chinurile cumplite ale bolii, iar alţii se tem de îmbolnăvire şi, implicit, de moarte.

Mai greu de dus decât toate este nesiguranţa zilei de mâine cu tot ceea ce presupune ea. În mod special, trăim incertitudinea că această epidemie se va încheia în curând, motiv pentru care ne vedem din ce în ce mai slabi în faţa restricţiilor care ne-au schimbat viaţa”, a afirmat IPS Teofan, în Pastorala de Crăciun destinată credincioșilor.

Șansa unui nou început

IPS Teofan a mai spus că toate încercările din această perioadă, toate durerile și neliniștile care îl încearcă, pot fi copleșitoare pentru un om. De aceea, susține înaltul prelat, este foarte important ca omul să-și păstreze speranța și credința în Dumnezeu.

„Din perspectiva veşniciei, vremurile pe care le trăim, cu toată durerea lor, au şi o latură bună: ne ajută să ne vedem pe noi înşine unde ne aflăm de fapt în raport cu Dumnezeu şi cu oamenii. Dacă suntem oneşti, vom descoperi în noi prea puţină credinţă şi nădejde în Dumnezeu, prea puţină dragoste şi înţelegere faţă de semeni, mult egoism, multă alipire de lumea aceasta”, se mai arată în Pastorala de Crăciun.

IPS Teofan a mai subliniat că, dincolo de toate nenorocirile pe care le-a adus, epidemia de COVID-19 reprezintă o ocazie pentru un nou început și pentru a ne reconsidera sistemul de valori.

„Această constatare pe care o facem în perioada acestei epidemii poate fi o şansă de a pune începutul cel bun în viaţa noastră, de a reconsidera sistemul nostru de valori şi de a ne angaja cu mai multă determinare pe calea către Dumnezeu şi către aproapele”, a mai spus Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, în mesajul său adresat credincioşilor.

Integral, pe doxologia.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii