IPS Teofan, la Mănăstirea Neamţ: „Cum se arată în viaţa noastră ajutorul sfinţilor“?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

IPS Teofan, la Mănăstirea Neamţ: „Cum se arată în viaţa noastră ajutorul sfinţilor“?

GALERIE
ips teofan
  • ips teofan
- +

IPS Teofan a fost prezent în cursul zilei de ieri la manifestările religioase de la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ, manifestări prilejuite de sărbătoarea patronului spiritual al Seminarului, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul.

Totodată, cu ocazia prezenţei sale la manifestări, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de Preasfinţitul Părinte Macarie, al Episcopiei Europei de Nord, înconjuraţi de un sobor de preoţi, au hirotonit diacon pe teologul Ciprian Costel Opincă, preotul profesor Marius-Gabriel Brumă a fost a hirotesit iconom stavrofor, primind crucea, bederniţa şi brâul roşu, iar Oltia Mihoc, bibliotecara Seminarului Teologic „Veniamin Costachi“, a primit din partea IPS Teofan distincţia mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei“ pentru mireni.

Potrivit doxologia.ro, manifestările religioase de la Seminarul Teologic de la Neamţ au început încă din seara zilei de 5 august, cu Taina Sfântului Maslu, Sfânta Liturighie fiind săvârşită de a doua zi de către cei doi ierarhi prezenţi, alături de soborul de preoţi.

În cadrul cuvântului de învăţătură ţinut de IPS Teofan, acesta a vorbit despre importanţa pe care trebuie să o acordăm sfinţilor, îndemnându-i pe cei prezenţi să nu îşi piardă speranţa în Dumnezeu.

„Cum se arată în viaţa noastră ajutorul sfinţilor, coloana de rezistenţă, de care atingându-ne, rămânem nevătămaţi în faţa ispitelor? Prin patru lucruri: citind vieţile lor, pentru ca Slava Împărăţiei Cerurilor să pătrundă şi în viaţa noastră. Apoi, cinstindu-le Sfintele icoane şi, văzând chipul lor cel plin de Duhul, să încercăm să râvnim puţin către asemănarea cu ei. În al treilea rând, închinându-ne Sfintelor Moaşte pline de Duhul Sfânt, să tindem să îl dobândim şi noi, iar în al patrulea rând, mergând în locurile în care au vieţuit ei“, a menţionat IPS Teofan, potrivit doxologia.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.