IPS Teofan ne arată cele trei căi prin care omul poate să vadă sensul real al vieţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

IPS Teofan ne arată cele trei căi prin care omul poate să vadă sensul real al vieţii

GALERIE
teofan
  • teofan
- +

În cursul zilei de duminică, Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, l-a hirotonit preot pe diaconul Alexandru-Mihai Rosnovăţ. Ceremonia a avut loc la finalul slujbei de Liturghie pe care a săvârşit-o mitropolitul Moldovei şi Bucovinei la ora 6.30, în Catedrala Mitropolitană din Iaşi. La aceasta au participat zeci de credincioşi, respectând măsurile sanitare impuse de pandemie cu privire la aglomerarea de persoane, iar răspunsul liturgice au fost date de Corul „Sanctus“ al Catedralei Mitropolitane, dirijat de Costel Mirel Nechita.

Doxologia a surprins faptul că, la finalul sluj­bei, mitropolitul a avut un discurs în care le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre faptul că există trei căi prin care omul „poate să vadă sensul real al vieţuirii sale“.

„În general, trei sunt căile prin care omul este ajutat să vadă sensul adevărat al vieţuirii sale. În primul rând, prin Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, prin lumina care se înrădăcinează în mintea omului şi-l ajută să vadă. În al doilea rând, prin chemarea cât mai deasă a numelui Domnului Iisus Hristos. Puterea numelui Său luminează mintea, încălzeşte inima, ca acestea să vadă, să sesizeze prezenţa lui Dumnezeu în lume, precum şi propriile păcate. În al treilea rând, omul este ajutat să vadă prin intermediul Sfintei Scripturi, căci, dacă omul se adânceşte în înţelegerea ei, găseşte acolo cuvântul lui Dumnezeu, care îl ajută să vadă ceea ce este bine a face, ceea ce este bine a evita, ceea ce este de folos în raportarea la Dumnezeu şi în raportarea la cei din jur“, a spus IPS Teofan, conform Doxologia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.