IPS Teofan va sluji la „Toma Cozma“, de hramul bisericii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

IPS Teofan va sluji la „Toma Cozma“, de hramul bisericii

GALERIE
toma cozma
  • toma cozma
- +

Biserica „Toma Cozma“ din Iaşi celebrează în a doua Duminică după Paşti hramul, cinstindu-l pe Sfântul Apostol Toma, printr-o serie de manifestări care debutează încă de sâmbătă, 7 mai. Slujba Sfintei Liturghii din ziua respectivă va fi oficiată de un sobor condus de către Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. 

Pelerinii prezenţi în ambele zile la biserică se vor bucura de o serie de mese festive pregătite de către colaboratori şi membrii ai parohiei. Însă în acest an se vor cinsti cu precădere moaştele obţinute de biserică pe 5 octombrie 2015, fragmente din rămăşiţele sfinte ale Sfântului Apostol Toma şi ale Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, ocrotitorii bisericii şi parohiei ieşene.

„Darul ne-a fost oferit cu certificat însoţitor de către Arhiepiscopia Atenei şi a Întregii Elade (Patriarhia Greciei).Pentru a cinsti cum se cuvinte prezenţa acestor sfinte moaşte în biserica noastră ne-a ajutat bunul Dumnezeu să realizăm o prelungire a soleei din faţa altarului şi să finalizăm strana în care acestea vor fi aşezate. Această strană cu icoane va fi sfinţită în ziua de Hram, în Duminica Tomei, pe 8 mai, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, care va aşeza la locul cuvenit sfintele moaşte după ce va oficia Sfânta Liturghie“, a declarat pr. Mihai Mărgineanu, parohul bisericii ieşene. Pe perioada sărbătorii destinate hramului va fi organizată şi o expoziţie de ouă încondeiate în care vor fi expuse cele mai reuşite ouă realizate de copii şi tinerii participanţi la atelierul de încondeiat organizat de Asociaţia „Toma Cozma“ în perioada Postului Mare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.