Ireal! Angajatul unei ferme de pui din Iaşi îşi usca chiloţii şi şosetele în incubatorul puilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Ireal! Angajatul unei ferme de pui din Iaşi îşi usca chiloţii şi şosetele în incubatorul puilor

GALERIE
incubator pui
  • incubator pui
- +

Când a fost prins, angajatul a fost dat afară de către şefi, însă în pripă. Nefiind respectată legislaţia muncii, individul a câştigat procesul în primă instanţă.

Proces cu acuzaţii incredibile aflat pe rolul justiţiei ieşene. Un bărbat din Iaşi a dat în judecată firma la care lucra după ce şefii săi l-au prins în timp ce îşi usca chiloţii şi şosetele într-un incubator. Scenele ireale au avut loc la o fermă de pui din judeţul Iaşi. Eugen Chirilă a fost concediat la finele anului 2018, mai exact în luna noiembrie, angajatorul său invocând că nu a respectat prevederile privind sănătatea şi securitatea în muncă. „În motivarea intâmpinării, s-a arătat că reclamantul se face vinovat de încălcarea atribuţiilor sale referitoare la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă, indicând în cadrul întâmpinării în mod detaliat prevederile încălcate, în esenţă arătându-se că au fost găsite în incubator puse la uscat lenjeria intimă a contestatorului (o pereche de chiloţi şi şosete)“, se arată în actele de la dosar.

Eugen Chirilă a contestat la Tribunal decizia de concediere, considerând că măsura este neîntemeiată. Mai mult, el a cerut daune morale de 5.000 de euro de la reprezentanţii fermei de pui. La fel ca în multe alte litigii de muncă, instanţa a dat dreptate în acest caz angajatului, considerând că firma care l-a concediat nu a respectat formalităţile din legislaţia muncii.

„Din examinarea conţinutului deciziei prin care s-a dispus sancţionarea contestatorului cu măsura disciplinară a desfacerii disciplinare, instanţa remarcă faptul că în mod temeinic s-a invocat de către instanţă incidenţa nulităţii absolute în temeiul art. 252 alin. 2 lit. b din Codul muncii, în sensul că dispoziţiei nr. 181 din 16.11.2018 îi lipseşte precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă care au fost încălcate de salariat“, se arată în motivarea Tribunalului, care a fost primă instanţă în acest caz. Judecătorii au respins totuşi cererea angajatului de a-i fi acordate daune morale. Sentinţa nu este definitivă şi a fost deja contestată. (Ionuţ BENEA)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.