Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Irina Begu moare şi învie

GALERIE
makarova
  • makarova
- +

Românca a susţinut două partide asemănătoare la Moscova, la simplu şi la dublu, câştigând în trei seturi după ce a căzut în cel de-al doilea. Două românce, în turul II la dublu şi la Luxemburg

 

 Turneul de tenis WTA de la Moscova a avut-o anul trecut drept câştigătoare pe Simona Halep, iar în acest an, la “Kremlin Cup”, România a fost reprezentată (şi mai este încă) de Irina Begu. După ce săptămâna trecută s-a retras din turneul de la Linz, abandonând în primul tur, Irina a avut mai mult succes la Moscova în faţa unei jucătoare de perspectivă, croata Donna Vekic (83 WTA). După ce a câştigat un set chinuit la tie-break şi s-a tăiat aproape decisiv în setul al doilea (1-6), Irina Begu şi-a revenit ca prin minute în setul decisiv pe care l-a câştigat cu 6-3, durata totală a partidei fiind de două ore şi un sfert. Va fi însă foarte greu mai departe pentru Irina noastră, care se va confrunta cu a doua favorită a turneului, rusoaica Ekaterina Makarova (12 WTA, calificată direct). La Kremlin Cup, s-au mai retras două sportive în primul tur, Klara Koukalova (Cehia) şi Olga Govorţova (Belarus), beneficiarele fiind rusoaicele Svetlana Kuzneţova şi Vitalia Diacenko. Alte rezultate din turul I la simplu: Ţvetana Pironkova (Bulgaria) – Danka Kovinic (Muntenegru) 6-2, 6-2; Ajla Tomljanovic (Croaţia) – Aleksandra Panova (Rusia) 6-4, 4-6, 6-3; Katerîna Kozlova (Ucraina) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 6-3, 6-2; Katerina Siniakova (Rusia) – Elena Vesnina (Rusia) 6-2, 6-2;
 
Care sunt următoarele partide
 
Irina Begu s-a calificat în turul II şi la dublu, unde este cuplată cu... australianca Arina Rodionova (sora rusoaicei... Anastasia). Irina şi Arina au trecut în primul tur de perechea Klaudia Ignacik / Kristina Mladenovic (Polonia / Franţa) într-un meci care a semănat întrucâtva ca evoluţie cu partida Irinei de la simplu. În turul II, cele două au şansa şansa unei întâlniri cu legendara Martina Hingis care joacă tot împreună cu italianca Flavia Pennetta, cuplu învins la Tianjin de Sorana Cîrstea şi Andreja Klepac. Martina şi Flavia au câştigat partida din turul I cu Alicja Rosolska / Gabriela Dabrowski (Polonia / Canada), scor 5-7, 6-1, 10-4. În turul II de dublu la Moscova se află şi Raluca Olaru, care după ce a câştigat turneul de la Linz cu americana Ana Tatishvili, a revenit la partenera ei obişnuită, Shahar Pe’er (Israel). În primul tur, Raluca şi Shahar au trecut cu 3-6, 6-3, 10-8 (82 min.) de perechea Vitalia Diacenko / Oksana Kalaşnikova (Rusia / Georgia). Ele se vor confrunta în faza următoare cu Caroline Garcia / Arantxa Parra (Franţa / Spania, nr. 4) sau Paula Kania / Valeria Solovieva (Polonia / Rusia).
 
Alte rezultate
 
* În turneul WTA de la Luxemburg, Monica Niculescu s-a calificat în turul II şi la dublu, alături de americana Varvara Lepchenko, după victoria cu 4-6, 6-4, 10-4 în faţa perechii germane Julia Görges / Anna-Lena Grönefeld. Partida Antonia Lottner / Laura Siegemund (Germania) – Tatiana Bua / Viktorija Golubic (Argentina / Elveţia) va decide adversara din turul II a cuplului româno-american. Rezultate din turul I: Kiki Bertens (Belgia) – Anna-Lena Friedsam (Germania) 2-6, 6-2, 6-4; Polona Hercog (Slovenia) – Marina Erakovic (Noua Zeelandă) 6-3, 6-4; Alison van Uytvanck (Belgia) – Stefanie Voegele (Elveţia) 5-7, 6-2, 6-2; Alizé Cornet (Franţa) – Lucie Hradecka (Cehia) 6-2, 7-6; Sabine Lisicki (Germania) – Daniela Hantuchova (Slovacia) 7-5, 6-0; Annika Beck (Germania) – Timea Bacsinszky (Ungaria) 7-6, 6-3.
*  Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 1, a fost învinsă, ieri, cu scorul de 5-7, 6-4, 10-12, de cuplul Grigor Dimitrov/Pierre-Hugues Herbert (Bulgaria/Franţa), în turul întâi al turneului de la Stockholm, cu premii de 521.405 euro. La ediţia din 2013, Rojer a câştigat trofeul, în echipă cu pakistanezul Aisam Qureshi.
* Victor Hănescu a fost eliminat în primul tur al turneului de la Viena (521.405 euro). El a cedat cu scorul de 6-4, 1-6, 3-6 de către germanul Benjamin Becker (45 ATP). In schimb Marius Copil a trecut de primul tur: 7-6, 4-6, 6-4 cu portughezul Joao Souza. La Viena, România a rămas doar cu perechea Florin Mergea cu croatul Marin Draganja.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri