Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Irlanda înăspreşte restricţiile, în încercarea de a opri răspândirea Covid-19

GALERIE
restrictii Irlanda covid1
  • restrictii Irlanda covid1
- +

Prim-ministrul irlandez Micheál Martin a anunţat vineri seară că, începând cu 7 decembrie şi până pe 9 ianuarie, vor fi înăsprite anumite restricţii în încercarea de a opri răspândirea Covid-19.

Cluburile de noapte, redeschise recent prima dată de la începutul pandemiei, vor fi din nou închise, evenimentele precum concertele şi competiţiile sportive desfăşurate în interior vor avea loc cu cel mult 50% capacitate, iar vizitele la domiciliu nu trebuie să implice oameni din mai mult de patru gospodării.

Guvernul de la Dublin a luat decizia vineri, după ce a fost sfătuit de medicul şef şi de National Public Health Emergency Team (NPHET). Martin a spus că „riscurile asociate intrării în perioada de Crăciun fără anumite restricţii de a reduce contactele personale sunt pur si simplu prea mari”, citează BBC. 

Cluburile de noapte vor fi închise din nou, multe dintre restricţiile aplicate localurilor şi hotelurilor înainte de relaxarea din 22 octombrie vor fi reimpuse pentru perioada de Crăciun şi Anul Nou. Localurile vor putea rămâne deschise până la miezul nopţii, însă la o masă nu vor putea sta mai mult de 6 persoane, purtarea măştii va fi obligatorie atunci când persoana nu se află la masă, iar servirea nu se va mai putea face la bar.

În Republica Irlanda deja este folosit sistemul de permis EU Covid pentru industria ospitalităţii - oamenii trebuie să prezinte dovada statusului pentru a intra în anumite spaţii.

Martin a spus că acum permisul va fi necesar pentru săli de sport şi centre de agrement, precum şi pentru accesul în barurile hotelurilor şi în restaurante. Irlanda a înregistrat până în prezent 583.472 de cazuri de Covid-19, cu puţin peste 5.400 în ultimele 24 de ore. Bilanţul deceselor este de 5.707, cu 55 în ultima săptămână.

În ţara cu o populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori au fost administrate până pe 2 decembrie peste 7,42 milioane de doze de vaccinuri anti-Covid.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri