anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Îşi vor recupera banii ieşenii păgubiţi de patronul Corporate Voyage?

GALERIE
Ovidiu-Chescu2
  • Ovidiu-Chescu2
- +

Cei peste 40 de ieşeni care au plătit unei firme din incinta complexului comercial Felicia pentru vacanţe în străinătate ar putea să nu fie despăgubiţi nici de asigurator, potrivit legii, după ce patronul a dispărut pur şi simplu. Asta pentru că asiguratorul în cauză nu găseşte în arhivele sale poliţa de asigurare prezentată de patronul agenţiei, pe site-ul propriu. Intre timp, dosarul cu peste 40 de plângeri ale clineţilor a fost înaintat de Poliţie către Parchet.

Corporate Voyage, firma care a lăsat "cu ochii în soare" peste 40 de ieşeni ce voiau să plece în vacanţă, are sau nu o poliţă de asigurare? „Turistul este asigurat pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de el în cazul insolvabilităţii sau falimentului Agenţiei de Turism la Societatea de Asigurare UNIQA”, stă scris în contractele Corporate Voyage. Conform modelului de contract aflat pe pagina de internet a agenţiei, patronul Ovidiu Cheşcu anunţa că este încheiată o poliţă, seria AT nr. 668, cu Societatea Uniqa. Mai mult, în acelaşi model de contract erau trecute două numere de telefon, ale filialei Uniqa din municipiul Călăraşi. Jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au sunat pe ambele numere, pentru a afla mai multe detalii despre poliţia încheiată de Corporate Voyage. “Nu, nu, nu. E o mare greşeală. M-a înnebunit lumea cu telefoanele”, ne-a spus persoana care a răspuns la primul număr de telefon, şi care nu s-a identificat. La al doilea număr înscris pe contract nu a răspuns nimeni, în ciuda insistenţelor noastre. În consecinţă, am decis să contactăm un oficial de la societatea de asigurări. Prima dată ne-a răspuns o angajată Uniqa din Bucureşti.

După ce ne-am prezentat şi am expus cazul Corporate Voyage Iaşi, angajata Uniqa ne-a spus că nu găseşte în baza de date poliţa respectivă. În prealabil, i-am furnizat acesteia şi CUI-ul firmei Corporate Voyage, precum şi seria, respectiv numărul poliţei de asigurare. În final, aceasta ne-a spus să luăm legătura cu o persoană de la sediul central al Uniqa. Cu toate că jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au furnizat din nou aceleaşi date ale agenţiei de turism, şi am fost asiguraţi că vom fi contactaţi pentru a primi un răspuns, acest lucru nu s-a întâmplat. Până la închiderea ediţiei nu s-a primit nici un răspuns din partea reprezentantei Uniqa. Acesta a fost contactată apoi în repetate rânduri de reporteri, dar fie nu a răspuns, fie a respins apelurile.

"Nu mai dăm de ei"

Între timp, o societate de turism din Capitală, GTS Internaţional România, a solicitat insolvabilitatea firmei lui Cheşcu. Potrivit dezvăluirilor anterioare ale „Ziarului de Iaşi”, şi patronul Corporate Voyage dorea să introducă o cerere similară în instanţă, Florin Popovici, primul ieşean care a susţinut public că a fost „ţepuit”, aducând în discuţie aceast fapt. Acţiunea GTS Internaţional a fost materializată la Tribunalul Neamţ, Corporate Voyage având sediul social în satul Cotu Vameş (comuna Horia) din judeţul respectiv. Solicitarea de insolvabilitate a fost înaintată magistraţilor din Neamţ în cursul acestei luni, mai exact pe 12 august, potrivit datelor publicate pe portalul Ministerului Justiţiei. Având în vedere că în prezent este vacanţă judecătorească, nu a fost stabilit termenul când va fi judecată solicitatea GTS Internaţional. Anul trecut, societatea din Bucureşti a obţinut în instanţă o ordonanţă de plată contra firmei lui Cheşcu. Pe 27 septembrie 2013, Judecătoria Sectorului 5 din Capitală  obliga societatea Corporate Voyage ca în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii să plătească către GTS Internaţional România sumele restante. În primul rând, Corporate Voyage avea de achitat 6.985 euro, la cursul de referinţă stabilit de BNR pentru data plăţii, plus 11.484 lei, ambele sume reprezentând contravaloarea facturilor emise de creditoare. Totodată, firma lui Cheşcu mai avea de achitat 19.708 euro, la cursul de referinţă BNR din data plăţii, şi 29.188 lei drept penalităţi convenţionale de întârziere. Pe deasupra, Corporate Voyage era obligată de instanţă să plătească către GTS Internaţional alţi 1.544 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, bani ce acopereau taxa judiciară de timbru, timbru judiciar şi onorariul avocatului. “Au să ne plătească nişte bani. Nu mai dăm de ei. Avem o hotărâre judecătorească în acest sens de mai bine de un an de zile. Au plătit doar o mică parte din sumele restante. Cererea depusă este singura cale pentru atragerea răspunderii personale a administratorului societăţii”, a declarat “Ziarului de Iaşi” Marius Bombescu, avocatul care reprezintă GTS.

Dosarul a ajuns la Parchet

Noi plângeri s-au adunat între timp la cele anterioare depuse de clienţii agenţiei, fiind în total peste 40. Până la această dată, în urma tutoror sesizărilor primite pe adresa instituţiei, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Iaşi au decis sancţionarea agenţiei de turism şi în perioada următoare vor verifica dacă au fost puse în vigoare măsurile dispuse. În primul rând, CJPC a acordat trei amenzi contravenţionale societăţii, în valoare totală de 35.000 lei, toate pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor. În sarcina operatorului economic au mai fost dispuse şi măsuri de restituire a sumelor achitate de consumatori. În urma acestei „avalanşe” de reclamaţii, CJPC Iaşi a mai decis suspendarea temporară a prestării serviciilor, respectiv a instituit societăţii Corporate Voyage interdicţia de a încheia noi contracte cu consumatorii, până la îndeplinirea măsurilor dispuse. În paralel, Poliţia a finalizat cercetările în acest dosar şi a trimis materialul către Parchet, pentru demararea acţiunilor penale.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.