Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Îşi vor recupera banii ieşenii păgubiţi de patronul Corporate Voyage?

GALERIE
Ovidiu-Chescu2
  • Ovidiu-Chescu2
- +

Cei peste 40 de ieşeni care au plătit unei firme din incinta complexului comercial Felicia pentru vacanţe în străinătate ar putea să nu fie despăgubiţi nici de asigurator, potrivit legii, după ce patronul a dispărut pur şi simplu. Asta pentru că asiguratorul în cauză nu găseşte în arhivele sale poliţa de asigurare prezentată de patronul agenţiei, pe site-ul propriu. Intre timp, dosarul cu peste 40 de plângeri ale clineţilor a fost înaintat de Poliţie către Parchet.

Corporate Voyage, firma care a lăsat "cu ochii în soare" peste 40 de ieşeni ce voiau să plece în vacanţă, are sau nu o poliţă de asigurare? „Turistul este asigurat pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de el în cazul insolvabilităţii sau falimentului Agenţiei de Turism la Societatea de Asigurare UNIQA”, stă scris în contractele Corporate Voyage. Conform modelului de contract aflat pe pagina de internet a agenţiei, patronul Ovidiu Cheşcu anunţa că este încheiată o poliţă, seria AT nr. 668, cu Societatea Uniqa. Mai mult, în acelaşi model de contract erau trecute două numere de telefon, ale filialei Uniqa din municipiul Călăraşi. Jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au sunat pe ambele numere, pentru a afla mai multe detalii despre poliţia încheiată de Corporate Voyage. “Nu, nu, nu. E o mare greşeală. M-a înnebunit lumea cu telefoanele”, ne-a spus persoana care a răspuns la primul număr de telefon, şi care nu s-a identificat. La al doilea număr înscris pe contract nu a răspuns nimeni, în ciuda insistenţelor noastre. În consecinţă, am decis să contactăm un oficial de la societatea de asigurări. Prima dată ne-a răspuns o angajată Uniqa din Bucureşti.

După ce ne-am prezentat şi am expus cazul Corporate Voyage Iaşi, angajata Uniqa ne-a spus că nu găseşte în baza de date poliţa respectivă. În prealabil, i-am furnizat acesteia şi CUI-ul firmei Corporate Voyage, precum şi seria, respectiv numărul poliţei de asigurare. În final, aceasta ne-a spus să luăm legătura cu o persoană de la sediul central al Uniqa. Cu toate că jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au furnizat din nou aceleaşi date ale agenţiei de turism, şi am fost asiguraţi că vom fi contactaţi pentru a primi un răspuns, acest lucru nu s-a întâmplat. Până la închiderea ediţiei nu s-a primit nici un răspuns din partea reprezentantei Uniqa. Acesta a fost contactată apoi în repetate rânduri de reporteri, dar fie nu a răspuns, fie a respins apelurile.

"Nu mai dăm de ei"

Între timp, o societate de turism din Capitală, GTS Internaţional România, a solicitat insolvabilitatea firmei lui Cheşcu. Potrivit dezvăluirilor anterioare ale „Ziarului de Iaşi”, şi patronul Corporate Voyage dorea să introducă o cerere similară în instanţă, Florin Popovici, primul ieşean care a susţinut public că a fost „ţepuit”, aducând în discuţie aceast fapt. Acţiunea GTS Internaţional a fost materializată la Tribunalul Neamţ, Corporate Voyage având sediul social în satul Cotu Vameş (comuna Horia) din judeţul respectiv. Solicitarea de insolvabilitate a fost înaintată magistraţilor din Neamţ în cursul acestei luni, mai exact pe 12 august, potrivit datelor publicate pe portalul Ministerului Justiţiei. Având în vedere că în prezent este vacanţă judecătorească, nu a fost stabilit termenul când va fi judecată solicitatea GTS Internaţional. Anul trecut, societatea din Bucureşti a obţinut în instanţă o ordonanţă de plată contra firmei lui Cheşcu. Pe 27 septembrie 2013, Judecătoria Sectorului 5 din Capitală  obliga societatea Corporate Voyage ca în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii să plătească către GTS Internaţional România sumele restante. În primul rând, Corporate Voyage avea de achitat 6.985 euro, la cursul de referinţă stabilit de BNR pentru data plăţii, plus 11.484 lei, ambele sume reprezentând contravaloarea facturilor emise de creditoare. Totodată, firma lui Cheşcu mai avea de achitat 19.708 euro, la cursul de referinţă BNR din data plăţii, şi 29.188 lei drept penalităţi convenţionale de întârziere. Pe deasupra, Corporate Voyage era obligată de instanţă să plătească către GTS Internaţional alţi 1.544 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, bani ce acopereau taxa judiciară de timbru, timbru judiciar şi onorariul avocatului. “Au să ne plătească nişte bani. Nu mai dăm de ei. Avem o hotărâre judecătorească în acest sens de mai bine de un an de zile. Au plătit doar o mică parte din sumele restante. Cererea depusă este singura cale pentru atragerea răspunderii personale a administratorului societăţii”, a declarat “Ziarului de Iaşi” Marius Bombescu, avocatul care reprezintă GTS.

Dosarul a ajuns la Parchet

Noi plângeri s-au adunat între timp la cele anterioare depuse de clienţii agenţiei, fiind în total peste 40. Până la această dată, în urma tutoror sesizărilor primite pe adresa instituţiei, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Iaşi au decis sancţionarea agenţiei de turism şi în perioada următoare vor verifica dacă au fost puse în vigoare măsurile dispuse. În primul rând, CJPC a acordat trei amenzi contravenţionale societăţii, în valoare totală de 35.000 lei, toate pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor. În sarcina operatorului economic au mai fost dispuse şi măsuri de restituire a sumelor achitate de consumatori. În urma acestei „avalanşe” de reclamaţii, CJPC Iaşi a mai decis suspendarea temporară a prestării serviciilor, respectiv a instituit societăţii Corporate Voyage interdicţia de a încheia noi contracte cu consumatorii, până la îndeplinirea măsurilor dispuse. În paralel, Poliţia a finalizat cercetările în acest dosar şi a trimis materialul către Parchet, pentru demararea acţiunilor penale.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri