Îşi vor recupera banii ieşenii păgubiţi de patronul Corporate Voyage?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Îşi vor recupera banii ieşenii păgubiţi de patronul Corporate Voyage?

GALERIE
Ovidiu-Chescu2
  • Ovidiu-Chescu2
- +

Cei peste 40 de ieşeni care au plătit unei firme din incinta complexului comercial Felicia pentru vacanţe în străinătate ar putea să nu fie despăgubiţi nici de asigurator, potrivit legii, după ce patronul a dispărut pur şi simplu. Asta pentru că asiguratorul în cauză nu găseşte în arhivele sale poliţa de asigurare prezentată de patronul agenţiei, pe site-ul propriu. Intre timp, dosarul cu peste 40 de plângeri ale clineţilor a fost înaintat de Poliţie către Parchet.

Corporate Voyage, firma care a lăsat "cu ochii în soare" peste 40 de ieşeni ce voiau să plece în vacanţă, are sau nu o poliţă de asigurare? „Turistul este asigurat pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de el în cazul insolvabilităţii sau falimentului Agenţiei de Turism la Societatea de Asigurare UNIQA”, stă scris în contractele Corporate Voyage. Conform modelului de contract aflat pe pagina de internet a agenţiei, patronul Ovidiu Cheşcu anunţa că este încheiată o poliţă, seria AT nr. 668, cu Societatea Uniqa. Mai mult, în acelaşi model de contract erau trecute două numere de telefon, ale filialei Uniqa din municipiul Călăraşi. Jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au sunat pe ambele numere, pentru a afla mai multe detalii despre poliţia încheiată de Corporate Voyage. “Nu, nu, nu. E o mare greşeală. M-a înnebunit lumea cu telefoanele”, ne-a spus persoana care a răspuns la primul număr de telefon, şi care nu s-a identificat. La al doilea număr înscris pe contract nu a răspuns nimeni, în ciuda insistenţelor noastre. În consecinţă, am decis să contactăm un oficial de la societatea de asigurări. Prima dată ne-a răspuns o angajată Uniqa din Bucureşti.

După ce ne-am prezentat şi am expus cazul Corporate Voyage Iaşi, angajata Uniqa ne-a spus că nu găseşte în baza de date poliţa respectivă. În prealabil, i-am furnizat acesteia şi CUI-ul firmei Corporate Voyage, precum şi seria, respectiv numărul poliţei de asigurare. În final, aceasta ne-a spus să luăm legătura cu o persoană de la sediul central al Uniqa. Cu toate că jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au furnizat din nou aceleaşi date ale agenţiei de turism, şi am fost asiguraţi că vom fi contactaţi pentru a primi un răspuns, acest lucru nu s-a întâmplat. Până la închiderea ediţiei nu s-a primit nici un răspuns din partea reprezentantei Uniqa. Acesta a fost contactată apoi în repetate rânduri de reporteri, dar fie nu a răspuns, fie a respins apelurile.

"Nu mai dăm de ei"

Între timp, o societate de turism din Capitală, GTS Internaţional România, a solicitat insolvabilitatea firmei lui Cheşcu. Potrivit dezvăluirilor anterioare ale „Ziarului de Iaşi”, şi patronul Corporate Voyage dorea să introducă o cerere similară în instanţă, Florin Popovici, primul ieşean care a susţinut public că a fost „ţepuit”, aducând în discuţie aceast fapt. Acţiunea GTS Internaţional a fost materializată la Tribunalul Neamţ, Corporate Voyage având sediul social în satul Cotu Vameş (comuna Horia) din judeţul respectiv. Solicitarea de insolvabilitate a fost înaintată magistraţilor din Neamţ în cursul acestei luni, mai exact pe 12 august, potrivit datelor publicate pe portalul Ministerului Justiţiei. Având în vedere că în prezent este vacanţă judecătorească, nu a fost stabilit termenul când va fi judecată solicitatea GTS Internaţional. Anul trecut, societatea din Bucureşti a obţinut în instanţă o ordonanţă de plată contra firmei lui Cheşcu. Pe 27 septembrie 2013, Judecătoria Sectorului 5 din Capitală  obliga societatea Corporate Voyage ca în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii să plătească către GTS Internaţional România sumele restante. În primul rând, Corporate Voyage avea de achitat 6.985 euro, la cursul de referinţă stabilit de BNR pentru data plăţii, plus 11.484 lei, ambele sume reprezentând contravaloarea facturilor emise de creditoare. Totodată, firma lui Cheşcu mai avea de achitat 19.708 euro, la cursul de referinţă BNR din data plăţii, şi 29.188 lei drept penalităţi convenţionale de întârziere. Pe deasupra, Corporate Voyage era obligată de instanţă să plătească către GTS Internaţional alţi 1.544 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, bani ce acopereau taxa judiciară de timbru, timbru judiciar şi onorariul avocatului. “Au să ne plătească nişte bani. Nu mai dăm de ei. Avem o hotărâre judecătorească în acest sens de mai bine de un an de zile. Au plătit doar o mică parte din sumele restante. Cererea depusă este singura cale pentru atragerea răspunderii personale a administratorului societăţii”, a declarat “Ziarului de Iaşi” Marius Bombescu, avocatul care reprezintă GTS.

Dosarul a ajuns la Parchet

Noi plângeri s-au adunat între timp la cele anterioare depuse de clienţii agenţiei, fiind în total peste 40. Până la această dată, în urma tutoror sesizărilor primite pe adresa instituţiei, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Iaşi au decis sancţionarea agenţiei de turism şi în perioada următoare vor verifica dacă au fost puse în vigoare măsurile dispuse. În primul rând, CJPC a acordat trei amenzi contravenţionale societăţii, în valoare totală de 35.000 lei, toate pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor. În sarcina operatorului economic au mai fost dispuse şi măsuri de restituire a sumelor achitate de consumatori. În urma acestei „avalanşe” de reclamaţii, CJPC Iaşi a mai decis suspendarea temporară a prestării serviciilor, respectiv a instituit societăţii Corporate Voyage interdicţia de a încheia noi contracte cu consumatorii, până la îndeplinirea măsurilor dispuse. În paralel, Poliţia a finalizat cercetările în acest dosar şi a trimis materialul către Parchet, pentru demararea acţiunilor penale.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.