IŞJ a dezbătut mai multe teme educaţionale cu reprezentanţii Băncii Mondiale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

IŞJ a dezbătut mai multe teme educaţionale cu reprezentanţii Băncii Mondiale

GALERIE
Garabet Ibraileanu Iasi
  • Garabet Ibraileanu Iasi
- +
Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în colaborare cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale, a organizat luni, 23 octombrie 2017, la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, o activitate de tip focus grup în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe teme educaţionale, inclusiv fenomenul abandonului şcolar şi al părăsirii timpurii a şcolii.
Această dezbatere a fost proiectată şi desfăşurată în contextul derulării unui exerciţiu amplu de consultare a tuturor sectoarelor de activitate din mai multe regiuni ale României, pe fondul elaborării unei noi strategii de ţară a Băncii Mondiale  pentru perioada 2018-2022.

Temele care au fost dezvoltate în cadrul acestui demers au vizat provocările din sectorul educaţiei în contextul ratei de părăsire timpurie a şcolii, obstacolele care stau în calea diminuării şi eradicării abandonului şcolar, accesul copiilor din grupuri dezavantajate la servicii de educaţie timpurie şi creşterea participării adulţilor la programe educaţionale de tip „a doua şansă”.

La eveniment au participat: o delegaţie a Băncii Mondiale condusă de doamna Tatiana Proskuryakova, Manager pentru România, doamna Inspector şcolar general al I.S.J. Iaşi, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, doamna Inspector şcolar general adjunct, prof. Mihaela Mariana Ţura, inspectori şcolari din mai multe departamente ale I.S.J. Iaşi, directori ai unor unităţi de învăţământ gimnaziale şi liceale atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, cadre didactice şi elevi.

Documentul configurat pe fondul acestor consultări va reprezenta cadrul pentru parteneriatul dintre România şi Banca Mondială pentru anii următori, inclusiv în ceea ce priveşte suportul tehnic şi financiar care va fi acordat pentru diferite sectoare de activitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.